6 STADSE UITJES OM TE DOEN MET KIDS DEZE ZOMER

De zomer is in volle gang en Flint heeft 6 weken schoolvakantie. Het voor ons even zoeken geweest hoe deze weken op te vullen qua opvang. Mijn werk -en die van Sander- gaat namelijk gewoon door en ook de opa’s en oma’s gaan lekker met vakantie. Gelukkig hebben wij inmiddels alle 6 de weken kunnen opvangen met vakantie-BSO, familie én heb ik zelf bewust tijd vrij gemaakt om elke week iets leuks te gaan doen samen met Flint. In september komt er natuurlijk een kleintje bij, dus die qualitytime met elkaar nu vind ik extra belangrijk.

Maar wat voor leuke dingen zijn er allemaal te doen met kids in de stad tijdens de zomervakantie? In de vakantie hoeven de kids zich in ieder geval niet te vervelen. Hieronder vind je 6 leuke (gratis) uitjes in de stad om te doen met het hele gezin.

6 stadse uitjes met kids

1. Zoek de parken op in de grote steden
Tijdens de zomervakantie zijn er regelmatig (gratis) festivals die je kunt bezoeken met het hele gezin, zoals bijvoorbeeld Duizel in het Park in Rotterdam.

2. Organiseer een picknick
Op Blijburg in Amsterdam of op het strandje aan de Kralingse Plas in Rotterdam bijvoorbeeld. Zorg voor een goed gevulde picknickmand, een groot kleed, buitenspelletjes en muziek! Enjoy!

3. Bootje varen
In de binnenstad van Rotterdam heb je KidsMarina, waar de kids zelf hun bootje kunnen besturen of huur een bootje in Amsterdam om met de hele familie door de grachten te varen.

4. Neem de kids eens mee naar een natuurspeeltuin
In Amsterdam heb je het Woeste Westen in het Westerpark en in Rotterdam Ravottuh. Onder de rook van Rotterdam vind je ook natuureiland Tiengemeten.

5. Gratis activiteiten in de binnenstad
Door de gemeente Rotterdam worden er in de binnenstad leuke gratis activiteiten georganiseerd voor kinderen. Kijk eens op de website van Kids Kick It.

6. Musea zijn leuk én leerzaam om met kids te bezoeken
In Rotterdam heb je Villa Zebra of de Ontdekhoek en in Amsterdam zijn het Scheepvaartmuseum of het Rijksmuseum erg leuk om te bezoeken met kinderen. Er worden regelmatig speciale familie rondleidingen gegeven of activiteiten voor het hele gezin georganiseerd deze zomer.

Geniet nog van de zomervakantie!

Uit tips in de stad in de zomer met kids | UrbanMoms.nl

Esther startte UrbanMoms.nl in 2013, runt haar bedrijf vanDAMM en is moeder van 2 jongens. Op de blog deelt ze leuke dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

(Visited 886 times, 1 visits today)

5 Responses to "6 STADSE UITJES OM TE DOEN MET KIDS DEZE ZOMER"

Add Comment
 1. Eline

  2 augustus 2015 at 13:11

  Leuke tips!

  Beantwoorden
  • Esther | UrbanMoms.nl

   4 augustus 2015 at 22:01

   Thanks Eline! Fijne zomer!

   Beantwoorden
 2. Vivi

  4 augustus 2015 at 20:51

  Ook leuk om een dagje te doen in de vakantie: Als je zelf even het gevoel wilt hebben dat je op cruise vakantie bent, moet je op een zomerse (mid)dag naar de SS Rotterdam gaan. Op het dekgedeelte van dit cruiseschip kunnen de kids lekker (gratis) zwemmen in het zwembad, ik doe dan altijd lekker pootje baden en ook lekker genieten op het terras. Uitzicht over Rotterdam, prachtig. En een wandeling in het cruiseschip is ook een leuke beleving voor de kids. En als je klaar bent is er op loopafstand ook een (betaalde) buitenspeeltuin. Het zag er super leuk uit alleen waren wij net te laat, ze gingen net dicht :(

  Beantwoorden
  • Esther | UrbanMoms.nl

   4 augustus 2015 at 22:02

   Dit is wel heel toevallig Vivi! Morgen gaat er namelijk een blog over de SS Rotterdam online :) Goede tip dus, thanks!!

   Beantwoorden
 3. Lobke

  22 augustus 2015 at 15:45

  Geweldige tip! Gaan we zeker onthouden!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *