AAPJESKOOI VOOR APENKOPPEN door Myra

Weet je nog vroeger, als je met je verjaardag mocht kiezen met de gym? Precies; iedereen koos Apenkooi! En hoe cool zou het zijn geweest als je dit gewoon iedere week mocht doen!
De afgelopen drie weken hebben de jongens op zaterdag een les “Aapjeskooi” gedaan in de gymzaal van MKC de Amstel. We hebben een peuterles en een kleuterles gedaan en ze raakten er de hele week niet over uitgepraat!

De lessen beginnen met een liedje en iedere week heeft een ander thema. Het idee van de oprichters van Aapjeskooi is om kinderen al vroeg kennis te laten maken met verschillende soorten sport en beweging. Voor de peuters zijn de oefeningen wat makkelijker en is het de bedoeling dat de ouders ook een actieve rol spelen. Bij de kleuters zijn de oefeningen wat ingewikkelder en kan je als ouder blijven kijken, of je kind na de les weer ophalen. Voor mijn boys (bijna 4 en 5) was de kleuterles geschikter, maar voor kinderen van 2 en 3 is de peuterles erg leuk! Er is zelfs een les voor de dreumesen (18-30 maanden).

Aapjeskooi peutergym Amsterdam Utrecht | UrbanMoms.nl

Aapjeskooi peutergym Amsterdam Utrecht | UrbanMoms.nl

Trampolines, touwen en klimrekken, alles wordt uit de kast getrokken en een mooi parcours wordt uitgezet. Tijdens de les worden er ook gezamenlijk oefeningen gedaan en aan het einde komt de parachute tevoorschijn. Juf Rosan is heel enthousiast en weet eigenlijk alle kinderen mee te krijgen! Een gezellig muziekje op de achtergrond en de les is voorbij voordat je het weet. Dus wil je wat qualitytime met je kind en vind je het leuk om tegelijkertijd te bewegen, dan is aapjeskooi echt een aanrader!

Er zijn lessen in Utrecht en Amsterdam op verschillende locaties, kijk op aapjeskooi.nl voor de leeftijdsgroepen, roosters en prijzen!

Aapjeskooi peutergym Amsterdam Utrecht | UrbanMoms.nl

Myra is moeder van Just (’10) en Quinten (’12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

(Visited 497 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *