BLIJBURG: IBIZA VIBES IN AMSTERDAM door gastblogger Myra

Als de mussen van het dak vallen, dan moet je met de kids eigenlijk de stad wel uit, op zoek naar een beetje verkoeling. De afgelopen dagen is het natuurlijk tropisch geweest en dan heb je als Amsterdamse (urban) mom een paar opties; het park (waar fijne zwembadjes zijn), het strand (waarvoor je zonder auto al gauw tot de overvolle trein naar Scheveningen veroordeeld bent) en…. Blijburg!

Ideaal voor kids en goed bereikbaar

Blijburg is één van die fijne plekjes in Amsterdam die nog niet iedereen heeft ontdekt. Het ligt helemaal aan het einde van IJburg en –de naam zegt het al- aan het IJ. Je kan er lekker op het zandstrandje liggen en zwemmen in het water. Doordat het strand langzaam afloopt is het heel geschikt voor kinderen. De sfeer is heel gemoedelijk en er zit werkelijk van alles wat.

De toegang tot het strandje is gewoon gratis en er is zelfs een strandwacht. Op Blijburg heb je een cafe/restaurant, een friettentje en een leuk winkeltje met o.a. bikini’s en strandspullen!

Je kan Blijburg heel goed met de auto bereiken (Muiderlaan 1001), al moet je dan wel rekening houden met parkeerkosten van EUR 2,40 per uur/15,- per dagkaart. Verder gaat tram 26 een heel eind in de richting (je moet dan wel nog een stukje lopen) en bus 66 gaat van Centraal naar Blijburg, iedere 10 minuten. De fiets is uiteraard ook mogelijk, dan heb je dat wijntje op het terras in elk geval wel echt verdiend!!

Yoga, kofferbakmarkt & Friday night club

Op Blijburg worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zo is er yoga op zaterdag, iedere laatste zondag van de maand een kofferbakmarkt en iedere vrijdagavond een Friday night club. Ook voor kids wordt er van alles georganiseerd. Kijk op blijburg.nl voor meer informatie en de agenda voor deze zomer.

Blijburg. Ibiza vibes in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Blijburg. Ibiza vibes in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Blijburg. Ibiza vibes in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Blijburg. Ibiza vibes in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Myra is moeder van Just (’10) en Quinten (’12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

(Visited 190 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *