[FOODSPIRATION] KIP MET PESTO EN PECORINO KAAS een recept van Made by Ellen

Om te beginnen zal ik mezelf even voorstellen; ik ben Ellen, oprichter van de food & lifestyle blog Made by Ellen. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen (jongetje van 6 en meisje van 4) en woon ik samen met mijn man en kids in ’t Gooi. Met een moeder als chefkok en vader als sommelier ben ik van jongs af aan met eten en drinken bezig geweest. Eten en het koken ervan heeft dan ook altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld. Mijn uitgangspunt bij het bedenken van gerechten, is dat je er met z’n allen van kan genieten, zowel jong als oud. Dit resulteert in zeer toegankelijke gerechten.

Ingrediënten (voor 4 personen)
4 kipfilets – 3 eetlepels (zelfgemaakte) pesto – 40 gram fijn geraspte pecorino kaas – 75 gram paneermeel – 1 eetlepel olijfolie – eventueel verse peper uit de molen.

Bereiding
Snijd de kipfilets in reepjes en leg deze in een grote kom. Doe 3 eetlepels pesto bij de kip en schep goed om zodat alle kip een laagje pesto heeft. Wanneer de pesto een beetje droog aanvoelt voeg je een eetlepel olijfolie toe (als het nu al droog aanvoelt, blijf je kaas straks niet goed plakken).
Voeg de kaas toe en roer alles door. Druk een beetje aan zodat de kaas niet meteen kan loslaten. Strooi de paneermeel over de kip en druk alles goed aan.

Verhit een grote braadpan op hoog vuur. Wanneer deze goed heet is, voeg je een scheut olijfolie toe. Let op dat de olie niet aanbrandt.
Leg de stukjes kipfilet in de pan en bak deze tot dat het goudbruin is. Draai de stukjes kip daarna voorzichtig om en bak ook deze zijde totdat de kip gaar en goudbruin is. Wanneer de kip klaar is, haal je deze uit de pan en serveer eventueel met een schijfje citroen.

Tip: Zorg ervoor dat de kip echt goudbruin is voordat je deze omdraait, want hoe vaker je de kip beweegt hoe groter de kans dat het paneer laagje van de kip loslaat.

Het gebruik van zelfgemaakte pesto is echt het lekkerst. Mocht je deze niet hebben staan of geen tijd hebben om deze te maken, koop dan pesto bij de traiteur. Dit smaakt namelijk echt heel anders dan uit een potje.

TIP: Combineer dit recept met een heerlijke venkel risotto!

Venkel risotto - vegetarisch recept | UrbanMoms.nl

Esther (34) is de oprichter van UrbanMoms.nl, runt haar bedrijf Blogstreet, is moeder van Flint (nov ’10) en Riff (sept ’15) en woont samen in Rotterdam. Op de blog deelt ze fijne dingen om te doen in de stad met kids: hotspots, fashion & must-haves. Get inspired!
(Visited 130 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *