petitpuk|UrbanMOms.nl

HOP PAARDJE HOP

Weet je nog die houten hobbelpaardjes van vroeger, die je thuis had als klein kind of die bij je opa en oma stond om mee te spelen? Uren plezier! Dat gevoel had Annemarie de Man van Petit Puk ook! Dus ging ze op zoek naar vintage exemplaren, knapte zij ze op en verkocht ze online via haar shop. En ze bleek niet de enige die gek is op hobbelen, de hobbelpaardjes liepen goed. Maar goede vintage exemplaren zijn niet makkelijk meer te vinden of niet meer in de juiste staat. Dus is ze gaan nadenken over de paardjes in een nieuw jasje, naar een manier om ze zelf te gaan produceren. En dat is gelukt, wij zijn fan!

PETITPUK|UrbanMoms.nl

Hand gemaakt van mooi berkenhout, of desgewenst in poederroze of poedergroen. Natuurlijk kan het paardje (tegen een kleine meerprijs) in elke kleur gespoten worden. Alles wordt met de hand gedaan en er worden alleen maar kindvriendelijke materialen gebruikt. En wat vinden jullie van het schapenvachtje erbij, cute toch?

Te gek als kraamcadeau, want je kan er ook de naam en geboortedatum van het kindje in laten zetten door middel van een naamplaatje. Een heel mooi, persoonlijk en nostalgisch (kraam)cadeau voor een bijzonder persoon. Bijvoorbeeld samen met je vriendinnen of met de collega’s van kantoor. Ook Sinterklaas, de eerste verjaardag of een doop zijn momenten om een mooi cadeau te geven. Hobbelen voor de allerkleinsten kan al vanaf 9 maanden (als ze goed kunnen zitten) tot ongeveer 3 jaar.

PETITPUK|UrbanMoms.nl

Kijk vooral ook even naar de kleding op de site, hier zitten ook zulke leuke dingen tussen, die je niet snel elders vindt!

Eens in de zoveel tijd doen we een mini-interviewtje met inspirerende moeders met een eigen bedrijf. Vandaag trappen we af met Annemarie:

  • Waar zoek je naar alle leuke originele merken?

Echt overal….in winkels, online. Beurzen vermijd ik ’t liefste, want als het daar staat heeft iedereen het al in de smiezen… Ik probeer echt naar de kleine pareltjes te speuren. Natuurlijk verkopen we ook wel een aantal dingen die meerdere shops aanbieden, maar dan was het gewoon iets dat naadloos bij onze stijl past. We kopen alleen in waar we zelf verliefd op zijn, de hele monochrome trend bijvoorbeeld laten we aan ons voorbij gaan. Zo houden we de passie er in!

  • Hoe verdeel je je tijd tussen werk en gezin? De eeuwige balans zeg maar ;-) (Annemarie heeft 3 kleintjes rondlopen thuis).

Mijn hemel!! Dit is wel echt dé challenge vind ik! Maar inderdaad, tijd pakken als er een kleintje op 1 oor ligt, ’s avonds, net voor het schoolplein nog éven….

  • Welk beroemd kindje zou je het allerliefst op een hobbelpaardje zien?

Oe! Ehmmm. Allemaal natuurlijk! Er zijn inmiddels wel al aardig wat “bekende kleintjes” die een paardje op stal hebben staan. Ik heb wel een royalty-zwak, dus misschien dan wel het jongste kindje van Prins William en Prinses Kate (UK)? Of een van de Scandinavische royal-babies?

PETITPUK|UrbanMoms.nl

(Visited 185 times, 1 visits today)
About the author
Evelien is moeder van Piet, Tycho en Mickey Charlotte en woont met haar met man en kinderen vlakbij Amsterdam. Nieuwe fashion merken of hippe must-haves, Evelien vindt ze en deelt ze met jullie op UrbanMoms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *