[INTERVIEW] CAMPINA X URBANMOMS: HOE BLIJF JE ALS URBAN MOM GEZOND EN FIT?

[INTERVIEW] CAMPINA X URBANMOMS: HOE BLIJF IK ALS URBAN MOM GEZOND EN FIT?

Naar aanleiding van de Nationale Sportweek werd ik door Campina geïnterviewd over wat ik doe als urban mom om sterk en fit te worden (en te blijven). Lees hieronder het hele interview terug.Vanuit eigen interesse startte ‘founding editor’ Esther (en voormalig Nederlands kampioene) het blog UrbanMoms.nl voor de hippe moeder in de grote stad. Hoe combineert zij haar drukke leven als stadse moeder met sporten en een gezonde voeding? Campina vroeg het haar…

Het begon allemaal bij de geboorte van haar zoon Flint: “Als moeder ga je dan op zoek. Waar vind je nu de leukste kinderkleding en gadgets, de hippe koffietentjes en andere hotspots in de grote stad die goed met je kind te bezoeken zijn? Dat heeft anderhalf jaar geleden geresulteerd in UrbanMoms.nl omdat ik erg de behoefte voelde om deze inspiratie met andere moeders te delen.” Het motto van het blog is ‘enjoying the daily life of being an urban mom’. Dat omvat voor Esther eigenlijk alles: “Het beschrijft het hele dagelijkse leven van een stadse moeder en haar kind. Drukke moeders houden bijvoorbeeld allemaal van sushi, maar dat is vaak veel te veel gedoe en duurt allemaal te lang. Dus plaats ik op mijn blog een recept voor sushi in a bowl, super easy, snel klaar en net zo lekker.”

Down to earth en topsport

Esther is geen strenge healthfreak maar doet gewoon verstandig met voeding zonder dat het doorslaat: “Ik ben absoluut geen superfood fanaat, maar vooral down to earth wat eten betreft. Tsja, ik ben Rotterdamse en ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ dat zit er wel in ja.
De combinatie van gezonde voeding en sporten is wel iets dat heel dicht bij haar eigen belevingswereld ligt: ”Ik heb vroeger heel fanatiek aan topsport gedaan en was ooit op mijn tiende Nederlands kampioene ritmische gymnastiek. Daardoor heb ik van jongs af aan altijd heel bewust op mijn voeding moeten letten. Daardoor weet ik dus heel goed wat ik wel en niet nodig heb. Ik voel het niet als mijn plicht om dat wekelijks over te brengen op mijn blog, maar je ziet het af en toe wel terug komen.”
“Goede voeding en dagelijkse beweging is voor moeders zeker ook heel belangrijk. En .. (lachend) .. laten we ‘goed slapen’ niet vergeten! Wat namelijk geen vanzelfsprekendheid is voor jonge moeders. Die combinatie van voeding, beweging en slaap zorgt er wel voor dat je fit en vrolijk al die leuke dingen in de stad kunt doen.”

Oude stempels en zomerse yoga

Hoe Esther zelf over gezonde voeding denkt, heeft zijn wortels in haar jeugd: “Mijn ouders zijn qua opvoeding van de oude stempel. Twee ons groente, twee stuks fruit en voldoende zuivel waaronder een glas melk bij het eten en een schaaltje yoghurt toe. Alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed. Je kent het wel, de oude vuistregels. Ik schenk elke ochtend een glas melk in en inmiddels ook eentje voor mijn zoon, maar daar denk ik dus helemaal niet meer over na. En voldoende bewegen. Dat deed ik als klein kind natuurlijk genoeg, maar ook als moeder kom je bijna vanzelf al aan voldoende beweging door de zorg voor je kind en alle actie die dat met zich meebrengt.” Naast goede voeding maakt ook bewegen voor zwangere vrouwen en moeders veel verschil. Maar dat is juist in die drukke levensfase niet altijd eenvoudig: “Ik merk dat het voor mezelf een eeuwige strijd is met de tijd. Het is het ‘eigenlijk wel willen en moeten’ maar het niet in het drukke schema weten in te plannen. Als het dan past en lukt vind ik het heerlijk om regelmatig naar buiten gaan en daar waar ik kan te hardlopen en dan in de zomer een lesje yoga of bootcamp mee te pakken. Maar ik ben niet structureel elke week in de sportschool te vinden.” In een groep sporten kan dan echt een uitkomst zijn, omdat het gezellig is en ook een gezond soort sociale druk meebrengt: “Als er veel mensen cancellen gaat namelijk zo’n hele les niet door en dat wil je ook niet op je geweten hebben. Daarnaast is het fijn en motiverend om het sporten samen met iemand te doen, zodat je elkaar kunt motiveren.”

Wil je weten hoe andere bloggers sterk & fit blijven? Lees hier het interview van Campina met Femke van Me-to-We.

[INTERVIEW] CAMPINA X URBANMOMS: HOE BLIJF JE ALS URBAN MOM GEZOND EN FIT?


(Visited 579 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *