[LET’S GET PERSONAL] ELKE ZATERDAG EEN FEESTJE AAN TAFEL

In ‘Let’s Get Personal’ geef ik je een kijkje in mijn down-to-earth urban life. Hoe ik mijn werk combineer met familie/ vrienden & mijn gezin, onderwerpen m.b.t. de opvoeding van Flint en hoe ik ook nog voldoende tijd over hou voor mijzelf. Onderwerpen over het echte leven. Zoals het is. Niets meer, niets minder. So Let’s Get Personal!

Deze week kwam ik online een filmpje tegen over leuke tafelmomenten. Maar sinds Flint op school zit, hebben wij weinig lunchtijd aan tafel. Drie van de vijf middagen heeft hij ‘overblijf’ en krijgt hij zijn lunchtrommeltje met boterhammen, fruit en melk mee naar school. Op de andere twee dagen hebben wij de luxe dat de oma’s willen oppassen en eet hij gezellig met hen mee.

Quality time met het gezin

Op zaterdagmiddag maken we er thuis daarom altijd een klein feestje van, want dan hebben we de tijd! Even die quality time met het gezin pakken. Heerlijk!
We maken dan lekkere broodjes met mozzarella, tomaat en basilicum of kipfilet met rucola en mosterd dille saus yum. Maar je snapt dat ik Flint daar niet perse een groot plezier mee doe. Maar op zaterdag mag hij kiezen en dan kiest hij steevast voor pannenkoeken. Geen feestje zonder pannenkoeken ;)

Een feestje aan tafel | UrbanMoms.nl

Beslag a la mama

Beslag maken we dan samen, want dat is super simpel en zo klaar. Als ware chefs staan we dan in de keuken, compleet met schort en garde. Over de rommel maar niet te spreken….
Alle ingrediënten gaan in een kom: bloem, melk, vanillesuiker, een beetje zout, wat vanille aroma en kaneel. Goed roeren. En klaar is Kees.

Een halve bus poedersuiker op zijn pannenkoek

Flint helpt ook graag met bakken. Erg spannend natuurlijk bij die hete pannen, maar samen gaat dat heel goed. Meestal na 1 pannenkoek bakken, is zijn focus alweer ergens anders. ‘Gaan we al eten mammmm…?’.
Aan tafel belegt Flint zijn pannenkoek vaak als eerste met poedersuiker. Ik hoef geen twee tellen de andere kant op te kijken, want als hij de kans krijgt ligt de hele bus poedersuiker op zijn pannenkoek…
Op zijn tweede pannenkoek gaat dan altijd stroop, waar hij een figuurtje mee maakt, wat ik of papa dan weer moeten raden.
Ik koester die zaterdagen (die we dan het liefste in onze pyjama doorbrengen). Hele fijne familie momenten zijn dat, waarop niets hoeft en alles mag. Love it!

Een feestje aan tafel | UrbanMoms.nl

Esther startte UrbanMoms.nl in 2013, runt haar bedrijf vanDAMM en is moeder van 2 jongens. Op de blog deelt ze leuke dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

(Visited 84 times, 1 visits today)

5 Responses to "[LET’S GET PERSONAL] ELKE ZATERDAG EEN FEESTJE AAN TAFEL"

Add Comment
 1. Judith

  29 januari 2015 at 07:55

  Heerlijk die tafelmomenten met het gezin, zeker als het niet elke dag plaatsvindt. Hier zijn pannenkoeken ook groot favoriet haha. Leuk artikel! X, Judith

  Beantwoorden
  • Esther | UrbanMoms.nl

   29 januari 2015 at 09:49

   Zeker weten Judith! Dubbel genieten :) En dank je wel! X

   Beantwoorden
 2. Lucie Beck - galerie-lucie.nl

  29 januari 2015 at 12:06

  Hoi Esther,

  Leuk om te lezen deze categorie “Let’s get personal”. Een kijkje achter de schermen blijft gezellig! Creatieve groetjes, Lucie

  Beantwoorden
 3. Danielle

  30 januari 2015 at 09:17

  Leuk artikel! De weekend momentjes zijn om te genieten, zo speciaal hé. Hier op zondagochtend zijn wentelteefjes favoriet. En het is bijna weekend! ;-)

  Beantwoorden
 4. Pingback: MY INSTAGRAM WEEK #80 | Bonjour Paris - UrbanMoms.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *