The Bootcamp Club - mommy bootcamp | UrbanMoms.nl

MOMMY (TO BE) BOOTCAMP tried & tested

De november maand staat in het teken van MOMS op UrbanMoms.nl! Deze maand inspireren wij je elke donderdag met een tof merk, winkel of event speciaal voor JOU! Yay! En deze keer testen wij de mommy (to be) bootcamp…

Pas geleden ben ik benaderd door The Bootcamp Club of ik het leuk zou vinden om mee te doen met een mommy bootcamp. En omdat ik al ruim 6 jaar niets meer heb gedaan aan sport, moest ik daar even over nadenken.
Met tussen posen heb ik nog wel hard gelopen, maar wanneer het kouder werd en regenachtiger, kon ik mijzelf niet echt motiveren om alleen te gaan. I know, een discipline (qua sport) van likmevestje. Maar aangezien het wel weer eens tijd werd voor wat beweging, besloot ik om het gewoon te doen.

Om de bootcamps zo goed mogelijk te testen, deed ik mee met de mommy en de mommy-to-be bootcamp en volgde 5 weken lang 1 les op zaterdagochtend. En ik had het van te voren nooit gedacht, maar ik kijk inmiddels echt uit naar de lessen!
Naast het sporten in de buitenlucht, is het heerlijk om even tijd voor jezelf te hebben en gezond en sportief bezig te zijn. Ik was helemaal vergeten hoe dat voelde…

The Bootcamp Club - mommy bootcamp | UrbanMoms.nl

Elke les doe je verschillende oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, loop je stukjes hard en worden interval oefeningen afgewisseld met krachttraining. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van een ervaren trainer. Tessa (zelf moeder van 2 kids) geeft in Rotterdam de mommy & mommy-to-be bootcamp lessen en zorgt elke week weer voor drie dagen spierpijn ;) Maar ik hou ervan, want dan heb ik in ieder geval het gevoel dat ik iets gedaan heb…

The Bootcamp Club - mommy bootcamp | UrbanMoms.nl

Waarom meedoen met de mommy bootcamp?

– Sporten in de buitenlucht is heerlijk (t.o.v. een zweterige sportschool)
– Even tijd voor jezelf (laat de mannen maar even voor de kids zorgen)
– Trainen met gelijkgestemden (niemand kijkt gek op als er nog even gekolfd moet worden voor de training > echt gebeurt!)
– Sporten in groepsverband (hierdoor haak ik zelf minder snel af)
– Een paar minuten te laat komen wordt geaccepteerd (omdat iedereen begrijpt dat je die poepluier echt nog even moest verschonen)

Waarom meedoen met de mommy-to-be bootcamp?

– Tijdens je zwangerschap wil je blijven sporten, maar zwangerschapsgym of yoga vind je te relaxt
– Je voelt je goed en wilt in beweging blijven (er zijn zelfs mommy’s-to-be die met 36 weken nog meedoen!)
– Er wordt les gegeven door iemand die zelf moeder is en weet wat een zwangerschap met je doet
– Buitenlucht en beweging doen je goed (of je nu mommy bent of niet…)

The Bootcamp Club - mommy bootcamp | UrbanMoms.nl

Via een online systeem kan je aangeven wanneer je een training wilt volgen. Gemakkelijk verander je van training, dag en tijdstip, maar let op want een training is tot maximaal 2 uur van te voren te verzetten of te annuleren. Zo weet de trainer op hoeveel deelnemers zij kan rekenen. Ideaal vind ik, want dat zorgt er ook voor dat ik niet zo gemakkelijk een les afzeg wanneer het regent.

De kosten

Je betaald €10 per training of je kunt kiezen uit een strippenkaart vanaf €45 voor 5 trainingen.  Of je kiest voor een abonnement per half of heel jaar vanaf €60 per maand (onbeperkt trainen). Meer info vind je op thebootcampclub.nl.

(Visited 823 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

2 Comments

    1. Toen ik deze trainingen deed, wel. Maar ik geloof dat ze deze trainingen óf samen hebben gevoegd óf helemaal niet meer geven in Rotterdam. Mom in Balance doet dit wel, mocht je op zoek zijn naar zo’n vergelijkbare les. Groet Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *