CITYTRIP NAAR BERLIJN MET JE LIEF door Manon

April staat in het teken van TRAVEL. Deze maand inspireren we jullie elke donderdag met plekken op de wereld die je (met of zonder kids) bezocht moet hebben. En vandaag neemt Manon je mee naar Berlijn!

Berlijn stond al een tijdje op mijn lijstje, want het leek mij de ideale mix tussen cultuur en shoppen. En na een goede aanbieding van Easyjet konden we er niet meer omheen. Berlin it is! Via AirBnB boekten we een kamer en de voorpret kon beginnen. De kamer die ik had geboekt lag in Prenzlauer Berg. Een wijk vol te gekke eettentjes en leuke winkeltjes. Mocht je nog op zoek zijn naar een accommodatie in Berlijn dan is deze AirBnB zeker een aanrader! Bij aankomst gaf host Claudia tips over de must see’s en wat we in de buurt konden doen.

De eerste dag begonnen we eerst met een goede kop koffie bij Godshot (de Phoenix cappuccino is een aanrader!). Het leuke van de wijk Prenzlauer Berg is dat je ’s ochtends heerlijk en vooral verantwoord (alles is bio!) kan ontbijten.

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

De hele dag hebben we gelopen door de wijken Friedrichshain en Kreuzberg. Dit zijn de wijken met de te gekke kleine boetiekjes met net even die andere sneakers. Alleen al het lopen door deze wijken is tof, zo kom je ineens op een terrein met vervallen gebouwen vol graffiti die ’s avonds veranderen in clubs. Of je loopt zomaar langs Yaam (Young and African Arts Market) waar je heel prima kunt chillen, vooral in de zomer schijnt dit helemaal top te zijn.

Na een stop bij Markthalle 9 om even wat te eten (wederom bio en vegan) zijn we naar ‘de muur’ gelopen. Tenminste het gedeelte wat nog over was. Heel bijzonder en indrukwekkend om te bedenken dat het allemaal nog niet zo heel lang geleden heeft plaatsgevonden. Met een omweg langs het water naar Checkpoint Charlie gelopen. Hier kan je veel vinden over de geschiedenis van de muur. Interessant om alles (neem hier even de tijd voor) te bekijken.

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

In Mitte zijn meer de grote Zara’s, H&M’s etc. te vinden. Altijd goed, maar leuker zijn natuurlijk de kleinere speciale boetiekjes.
Daarna was het tijd om Berlijn op de fiets te verkennen. Eerst richting Brandenburger Tor en daarna naar Charlottenburg. In deze wijk heb je bijvoorbeeld te gekke sneakerwinkels en mooie kledingwinkels. Vanuit Charlottenburg zijn we naar het Holocaust Monument gefietst. Wederom een indrukwekkende plek. Daarna zijn we met de fiets kriskras door verschillende wijken gefietst. Dit is eigenlijk het leukste, je komt zo op de meest bijzondere plekken.

Voor ons was het de volgende dag helaas alweer tijd om te gaan en zat deze trip er op maar wat een toffe stad en wat een mooie combi. Ik wil zeker nog een keer terug (en dan graag in de zomer)! Berlin, you rock!

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

Citytrip Berlijn met je lief [travel] | UrbanMoms.nl

Manon (30) woont samen, is mama van zoontje Sev en blogt op beachandbarrels.nl. Deze Wanderlust mommy maakt graag roadtrips, heeft een passie voor interieur en bezoekt het liefst elke maand een grote stad in Europa (incl. de hipste hotspots).

(Visited 198 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *