UIT TIP: MET DE KIDS NAAR HET SCHEEPVAARTMUSEUM. SCHIP AHOY!

Onlangs mocht ik samen met Piet aanwezig zijn bij de opening van de nieuwe kindertentoonstelling in het Scheepvaartmuseum! 1 van de perks van het schrijven voor Urban Moms blog :)

Nieuwe familievoorstelling

Deze nieuwe permanente familietentoonstelling gaat over ‘Het leven aan boord’ en is voor kinderen vanaf 4 tot 12 ongeveer. Zodra je de imposante houten deuren van de ruimte van de tentoonstelling binnengaat waan je je als het ware in een groot bordspel. Je krijgt een emmer (vroeger op zee een ‘puts’ genaamd, ook weer wat geleerd ;-)) met daarin een tablet waarop je allerlei vragen dient te beantwoorden. Vragen over het leven op zee. Heb je alle vragen beantwoord dan ben je hopelijk aan het eind van het spel geen matroos meer maar Kapitein.
Je kan je score mailen en dan ontvang je een digitaal diploma :)

Scheepvaartmuseum Amsterdam | UrbanMoms.nl

Ook aan de kleinere kids is gedacht

Voor de kleinste kids (tot 6 jaar) is er ook een theaterruimte waar een film wordt vertoond waarbij “Rinus de Rat” en “Bob van de Zee” op zoek gaan naar het schip waar zij vroeger samen op leefden. Filmpjes doen het altijd goed bij kinderen, tenminste bij die van mij wel!

Nadat we alles bekeken hadden en onze vragen beantwoord waren wilde Kapitein Piet heel graag nog even naar het ‘grote schip’ buiten! En daarna zijn we lekker een ijsje gaan eten in de zon. Echt een leuk uitje voor bijvoorbeeld de Meivakantie!

Scheepvaartmuseum Amsterdam | UrbanMoms.nl

Good to know:

– Het museum is verdeeld in 4 vleugels (oost, west, noord, zuid) en de west-vleugel is het meest gericht op kinderen.
– Het VOC schip De Amsterdam, wat naast het museum in het water ligt, is ook een absolute aanrader om in te gaan. Hier krijgen de kinderen een goed beeld van hoe het er in die tijd aan toe ging op zo’n groot schip. Super imposant en het uitzicht op de stad is ook echt super mooi.

Meer informatie vind je op de website van het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1 in Amsterdam.

Scheepvaartmuseum Amsterdam | UrbanMoms.nl

Evelien is moeder van Piet (’10), Tycho (’12) en Mickey Charlotte (sept ’15) en woont met haar met man en kinderen vlakbij Amsterdam. Nieuwe fashion merken of hippe must-haves, Evelien vindt ze en deelt ze met jullie op UrbanMoms.

(Visited 188 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *