UIT TIP: PLAY IN TOWN (PIT) IN EINDHOVEN door Lonneke

PIT 040 is een tijdelijke binnenspeeltuin in een oude garage aan de Vestdijk in Eindhoven. Een bijzonder concept, want het wijkt in alles af van de gebruikelijke indoor-speeltuin.
PIT staat voor Play In Town en is een sociaal initiatief, opgezet door Laurie Sieben en Ard Jacobs. De voormalige garage is volledig ingericht met hergebruikte materialen en speeltoestellen; plantjes uit voortuinen van sloopwoningen, een enorm springkussen van een veilig en meubilair uit een voormalig Grieks restaurant. De insteek van PIT is om kinderen uit te dagen hun eigen spel te verzinnen, maken of doen. Er zijn weinig regels, en kinderen maken hun eigen plezier.

Play In Town in Eindhoven | UrbanMoms.nl

Doneer wat je PIT waard vind

De entree is gratis en er staat zelfs koffie, thee en ranja voor degenen die zin hebben. Mensen zijn vrij om te doneren wat ze willen. Ook snacks, biertjes voor de papa’s en frietjes zijn tegen een kleine vergoeding te koop. Een bijzonder concept dus.

Wij testten PIT graag even uit en kwamen tot de conclusie dat er heel wat voordelen aan deze speeltuin zitten. Door de ruimte in de grote hal en de vrijheid om van alles te pakken, verplaatsen en gebruiken gaan de kids direct hun eigen gang en vermaken zich prima. Je ziet ze ontdekken, uitproberen en plezier hebben. Ik begrijp dat ook wel; trampolines, bergen speelgoed, zandbakken, gymtoestellen, skateboards en niemand die je achterna zit en zegt dat je niet vies mag worden of ergens niet aan mag komen.
Die insteek is erg leuk en bevordert creativiteit en ontwikkeling van kinderen. Bovendien is deze omgeving voor de ouders ook heel wat inspirerender dan de gemiddelde indoor-ballenbak.

Play In Town in Eindhoven | UrbanMoms.nl

Wel zul je als ouder even zelf op moeten letten of je alles oké vindt. De trampoline is niet omringd met een net of zachte kussens en de verftafel is vrij om te gebruiken, ook zonder schort ;-) Bovendien is het natuurlijk gauw een grote rommel, maar ach, daar hebben de kids dan weer geen last van.

Wil je PIT eens bezoeken? Dat kan nog tot mei 2016. Trek oude kleren aan en besluit je kids eens lekker hun eigen gang te laten gaan zolang ze maar lief zijn voor elkaar. Oh, en steun Laurie en Ard met een bijdrage, want zo’n initiatief is enkel mogelijk als mensen het op waarde schatten. Wij vinden het in ieder geval erg tof dat dit soort unieke concepten in onze stad bestaan!
Kijk voor meer informatie op hun Facebook pagina.

Play In Town in Eindhoven | UrbanMoms.nl

Play In Town in Eindhoven | UrbanMoms.nl

Lonneke (34) woont in Eindhoven met manlief en 2 kids. Ze is ZZP-er en blogt ook op Bubblemint.nl. Ze is gek op design, citytrips en ze gaat er graag op uit met de kids! Op UrbanMoms deelt Lonneke de trendy hotspots in de lichtstad met jullie.

(Visited 1.116 times, 1 visits today)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *