Bepanthen beschermende zalf | UrbanMoms.nl

Winter smeeradvies: Met een gezonde blos de kou trotseren!

Nee de kalender liegt niet, het is inmiddels december en de winter staat voor de deur. Iets waar wij best weer naar uitkijken. Winter betekent naast een hoop winterpret ook dat onze huidjes wel wat extra TLC kunnen gebruiken.

De temperatuur buiten daalt en de verwarming gaat aan. Een droge atmosfeer is het gevolg. Hallo droge huid! Vooral je handen en lippen (en die van de kindjes) hebben het zwaar en kunnen schraal of branderig aanvoelen.

Vier tips om de (kinder) huid tegen het winterse weer te beschermen

1. Muts op en wanten aan
Misschien een schot voor open doel, maar door een muts en handschoenen te dragen, bescherm je je huid tegen het koude weer.

2. Houdt de huid extra vet
Door het winterse weer wordt de huid vaak droog en is minder vet. Een minder vette huid betekent minder bescherming tegen het gure weer. Insmeren dus!

3. Niet te vaak in bad
Na een koude dag in een heerlijk warm bad of onder een (te) warme douche stappen is niet aan te raden. Warm water droogt de huid namelijk uit. Douche of badder daarom op een normale temperatuur.

4. Vergeet de wangetjes niet
De rode kinderwangetjes zijn na het buitenspelen natuurlijk heerlijk om te zien, maar kunnen door de kou en de overgang tussen binnen en buiten geïrriteerd en schraal worden. Om dit te voorkomen is het daarom aan te raden om zowel voor als na het buitenspelen de huid goed in te smeren met een verzorgende crème.

Je kunt hiervoor de Bepanthen beschermende zalf gebruiken, omdat het de kwetsbare kinderhuid verzorgt en pijnlijke plekjes helpt te voorkomen en te herstellen (Dexpanthenol ondersteunt het huidherstel). Door aanvulling van de natuurlijke huidvetten, legt de Bepanthen zalf een beschermend laagje op de huid zonder deze af te sluiten.

Lekker smeren en invetten dus, want met de juiste verzorging is de kans dat je de winter jeuk-, irritatie- en kloofvrij doorkomt, een stuk groter!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bepanthen.
KAG 80-1218-2373

(Visited 201 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *