Hotspot: Michel Inn Amsterdam Oost | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: BERLIJNSE TAFERELEN BIJ ‘MICHEL INN’ IN AMSTERDAM OOST door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (3) en Morrison (1). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Amsterdam Oost is booming! Wij ontdekten er samen met onze vrienden het restaurant Michel Inn, op de hoek van het Steve Bikoplein. Ongeveer op de grens van de Transvaalbuurt en Watergraafsmeer.

Als je het plein op komt,wordt je aandacht al gelijk gegrepen door het vintage stoeltje dat buiten de deur staat en door de tattoo-achtige handgeschreven teksten op de deur en ruit. Michel Inn doet een beetje Berlijns aan en trekt duidelijk (hippe) buurtbewoners.
Bij binnenkomst lacht de mega grote houtoven achter de bar je al toe. We zijn hier op de juiste plek. Pizza!
Er zijn meerdere 2-persoons tafeltjes en er staat 1 grote tafel bij het raam. Voor ons worden wat tafeltjes bij elkaar geschoven en Morris mag -als koning te rijk- in de enige aanwezige kinderstoel zitten. En niet zomaar eentje, het is een prachtige vintage kinderstoel!

Bij Michel Inn serveren ze pizza’s en pincho’s; kleine Spaanse (brood)hapjes. Voor de kids bestellen we een pizza margarita die ze prima samen kunnen delen. Wij gaan op de van-alles-en-nog-wat toer en bestellen diverse pincho’s en 2 pizza’s om te delen.
En jawel hoor, naast Rosa & Rita scoort ook deze tent hoog op de pizza ranglijst, de kids hebben de pizza in no-time verslonden en gaan op verkenningstocht in het restaurant. De vriendelijke bediening en de andere gasten vinden het allemaal prima, zelfs als de tent rond 19u helemaal vol zit.
Helaas moeten wij alweer plaats maken voor de volgende groep, maar ik weet zeker dat wij hier weer een keer terug komen. In de zomer. Pizza op het grote terras. Ik kijk er nu al naar uit.

Hotspot: Michel Inn Amsterdam Oost | UrbanMoms.nl

Hotspot: Michel Inn Amsterdam Oost | UrbanMoms.nl

Hotspot: Michel Inn Amsterdam Oost | UrbanMoms.nl

Hotspot: Michel Inn Amsterdam Oost | UrbanMoms.nl
Voor meer info: www.michel-inn.nl

Pic credits top photo: Michel Inn

(Visited 233 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *