TINSEL Antwerpen | UrbanMoms.nl

DE BESTE INSIDER TIPS OM TE KERSTSHOPPEN IN ANTWERPEN door Anaïs

De laatste weken heb ik zo weinig tijd gehad voor mezelf en mijn vriendinnen dat het de hoogste tijd werd voor een beetje ‘me’ time en quality time met mijn meisjes. Met Kerst in aantocht, was het dan ook een uitgelezen moment om alleen naar Antwerpen te gaan: met de vriendinnen af te spreken en lekker bij te kletsen, maar ook alvast fijn om te gaan snuffelen voor de kerstshopping.

Her en der staan er kerstkraampjes waar je allerlei lekkernijen uit het vuistje kunt kopen, de kerstverlichting hangt omhoog, de kerstbomen komen als paddenstoelen uit de grond tevoorschijn en -mijn absolute favoriet- de kerstetalages staan er al!

Vroeger vond ik het heerlijk om met een coffee-to-go op een avond alleen door de straten te kuieren en te kijken waar de mooiste etalages opgetuigd stonden. Hoogste tijd om daar weer eens werk van te maken en te kijken hoe de leukste kinderboetieks erbij staan.
We spreken af bij TINSEL aan de Vlaamse Kaai (lekker makkelijk, gratis parkeren). Een redelijk nieuwe hotspot van ’t Zuid waar je in kantinestijl heerlijk kan ontbijten of brunchen. Je schrijft je bestelling zelf op een ‘block note’ en geeft het af in de keuken. Even later krijg je super verse gerechten onder je neus geschoven. Probeer achteraf zeker één van hun zoetigheden die in de toonbank tentoongesteld staan, ze zijn namelijk allemaal OVERheerlijk! Neem er een macchiato bij, want ik heb ze zelden zo lekker gehad.

TINSEL Antwerpen | UrbanMoms.nlTINSEL | Vlaamse Kaai 40 Antwerpen

TINSEL Antwerpen | UrbanMoms.nlTINSEL | Vlaamse Kaai 40 Antwerpen

Een paar deuren naast TINSEL opende dit weekend: Espoo Butik. Een super winkel waar je enkel Deense en Zweedse design & woonaccessoires terug vind. Loop zeker eens binnen als je niet genoeg kunt krijgen van de pure lijnen en eenvoud van Deens design.
Op de IJzerenwaag opende HAY trouwens een paar weken geleden zijn deuren. 100% Deens en de plek bij uitstek om de nieuwste en hipste woonaccessoires te scoren. Deens Design is de laatste tijd erg hot en happening in Antwerpen, en we LOVE it.

Espoo Butik Antwerpen | UrbanMoms.nlEspoo Butik | Vlaamse Kaai 49 Antwerpen

Kerstshoppen in Antwerpen: vergeet de Keizerlei en de Meir. De place-to-be is voor mij de Schutershofstraat en Huidevetterstraat, maar nog meer de straatjes die daarachter liggen: Lombardenvest, Korte Gasthuisstraat, Groendalstraat, Kammenstraat en Steenhouwersvest (de Nationale Straat is trouwens een straat die ook echt ge-upgrade wordt en er tegenwoordig ook top uitziet!). Het straatbeeld wordt hier gekenmerkt door allerlei gezellige boetieks en bars en als Antwerpse kom je er ook wel altijd een oude bekende tegen: één en al gezelligheid!

Absolute toppers van kleine boetieks voor kids zijn: De Groene Wolk, Marcel & Brussel. Vooral de laatste is een absoluut walhalla voor de fashionable kids van de stad. Je vind er heel veel Belgische merken zoals: Aymara, Lion of Leisure, Simple Kids, MAAN, Gold, Anna Kurris, Max & Lola… Maar je kan er ook terecht voor de nieuwe collecties van Stella McCartney, Bobo Choses, Finger in The Nose, Milk on the Rocks, Dou Dou, Kidscase, Stella Cove etc. Als je mij daar loslaat, ga ik helemaal los ☺
Naast de charmante kleine boetieks vind je ook de eigen winkels terug van absolute Belgische toppers zoals: Van Hassels, Fred & Ginger, Bellerose en mijn absolute favoriet voor de kids: American Outfitters. AO is een 100% Belgisch merk dat keer op keer weer met zijn fantastische prints, super afwerking, top fitting en kwaliteit; innovatief blijft en de consument blijft verrassen. Zeker de moeite waard om binnen te lopen voor een kerstcadeau voor je kids of jezelf (want ze hebben ook een damescollectie!).

American Outfitters Antwerpen | UrbanMoms.nlAmerican Outfitters | Groendalstraat 22 Antwerpen

Fred & Ginger Antwerpen | UrbanMoms.nlFred & Ginger | Lombardenvest 54 Antwerpen

Van Hassels Antwerpen | UrbanMoms.nlVan Hassels | Steenhouwersvest 51 Antwerpen

Brussel in Antwerpen | UrbanMoms.nlBrussel | Lombardenstraat 10 Antwerpen

Bij het terug stappen naar de auto, heb ik het voor het eerste na lange tijd moeite om te gaan en mijn stad met mijn meisjes weer achter me te laten. Laten we het maar steken op de tijd van het jaar. Met Kerst besef ik altijd weer hoe blij ik word van de simpele dingen & hoe mega tevreden ik mag zijn met zo’n enorme kanjers van vriendinnen! Let the season be Merry and 2014 awesome!

(Visited 254 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *