Brunchen bij Le Pain Quotidien in Antwerpen | UrbanMoms.nl

UIT TIP: BRUNCHEN BIJ LE PAIN QUOTIDIEN & EEN BEZOEKJE AAN AQUATOPIA IN ANTWERPEN door Anaïs

Gelijktijdig bij het vallen van de bladeren lijkt het wel of ik me als moeder verplicht voel om op de proppen te blijven komen met leuke ‘outdoor’ activiteiten voor die kleine aap. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar onze zoon heeft altijd zin om buiten te zijn… weer of geen weer! Ik ben persoonlijk niet zo’n fan dat je huis ieder weekend wordt omgetoverd tot een levensgrote tipi of autoracebaan. En zeg nou zelf, het is niet altijd even leuk om alle speeltuintjes uit de buurt af te schuimen in de plenzende regen. Daar heb je het dus al: tijd om met een originele activiteit voor de dag te komen.

Lou is de laatste tijd helemaal fan van: Shark Tale. De mooi gekleurde visjes, koraalriffen, haaien, hij vind het allemaal prachtig. Daarom leek het me een ideaal plan (en weertje) om naar Aquatopia te gaan.

Met peettante Lyns hebben we afgesproken op een van mijn favoriete plekken: Le Pain Quotidien, oftewel Het Dagelijks Brood. Als je het mij vraagt, de ideale plek voor een snelle brunch met kids! Je hebt er verschillende in Antwerpen. Als je echt snel wilt zijn, kies je die op de Mechelsesteenweg, net buiten het centrum.
Er heerst een heerlijk huislijk sfeertje. De geur van vers gebakken brood en net gezette koffie doen je meteen watertanden. Aan de lange gemeenschappelijke tafels is het dan ook instant gezellig, waar je niet alleen de tafel deelt, maar ook de potten choco en confituur.
Bij Le Pain Quotidien gebruiken ze zoveel mogelijk bio ingrediënten, alles wat je consumeert moet goed doen aan je lichaam! Lekker gezond dus!
De ontbijtjes kan je helemaal zelf samenstellen, maar hun ‘tartines’ blijven toch ook wel een echte favoriet. Alles is er ook te koop, van choco tot broden…. Maar ook heerlijke taartjes. Smullen geblazen!

Brunchen bij Le Pain Quotidien in Antwerpen | UrbanMoms.nl

Brunchen bij Le Pain Quotidien in Antwerpen | UrbanMoms.nl

We kiezen ervoor om met de tram naar Aquatopia te gaan. Aquatopia maakt deel uit van de Zoo van Antwerpen en bestaat 10 jaar. Het ligt helaas niet in de zoo, maar aan de overkant op het Astridplein. Het is er trouwens erg makkelijk parkeren in de Q-Park onder het Astridplein.
Voor een tientje ben je binnen en kids onder de 3 betalen niet. Zodra je binnenstapt, heb je echt het gevoel dat je in de tropen zit. Aquatopia is ingedeeld in 7 werelden: regenwoud, moeras, mangrove, koraalriffen, oceaan, labo en duikboot.
Lou is erg onder de indruk, en slaat geen enkel aquarium over. Hij vind alle kleuren prachtig! Lyns en ik worden enthousiast meegetrokken in zijn ontdekkingstocht. Zijn favoriet is ook meteen ‘oceaan’ waar je werkelijk door de oceaan loopt. Haaien, reuzenschildpadden, makreel, ze zwemmen helemaal rondom. Hij kijkt zijn ogen uit. Ook waagt hij zich -zonder greintje angst- aan de kruipgangen (kids only, geloof me ☺) waar je tussen de vissen loopt. Hij vind het geweldig!

Uit tip: Wonderlijke waterwereld Aquatopia in Antwerpen | UrbanMoms.nl

Met kleintjes ben je er binnen 1h30 doorheen, maar met wat grotere kids kan je echt de tijd nemen om de info borden te lezen, educatieve spelletjes te spelen, dingen te leren in het labo en de duikboot, spelen in de binnen speeltuin etc. Het enige nadeel is dat om veiligheidsredenen de buggy niet mee naar binnen mag. Voor de hele kleintjes hebben ze wel buikdragers ter beschikking.
Zeker een aanrader op een regenachtige gure herfstdag.
Oh ja, voor je gaat! PITSTOP in het Centraal Station: Starbucks Coffee to go. Enjoy!

Uit tip: Wonderlijke waterwereld Aquatopia in Antwerpen | UrbanMoms.nl

Uit tip: Wonderlijke waterwereld Aquatopia in Antwerpen | UrbanMoms.nl

Uit tip: Wonderlijke waterwereld Aquatopia in Antwerpen | UrbanMoms.nl
Kijk voor meer informatie eens op de website van Aquatopia & Le Pain Quotidien.

(Visited 367 times, 1 visits today)
About the author
Anaïs is mama van Lou (2012) en werkt als accountmanager bij Bugaboo. Ze woont in Brabant, maar als rasechte Antwerpse gaat haar hart nog steeds sneller slaan voor deze prachtige stad aan de Schelde. Zij tipt jullie regelmatig de leukste shops en hotspots.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *