Mini & Me Pussycat and Bird | UrbanMoms.nl

CLINICLOWNS: GEEN KINDERACHTIG EFFECT

Twee gezonde jongens. Kijk nou eens wat een mannetjes. Rijkdom. Dat is het. Ik word er bijna sentimenteel van als ik er over nadenk. Maar wat is het toch een geluk dat ik ongedwongen kan genieten van mijn mannetjes. Wetende dat er helaas veel gezinnen in een andere situatie zitten… Liz vorig jaar nog, toen haar kleine man van 5 weken het RS-virus opliep, of toen wij zelf de schrik van onze leven kregen toen Riff een ruisje op zijn hart bleek te hebben bij zijn geboorte. Gelukkig is dit alles met een sisser afgelopen en zijn beide jongens inmiddels kerngezond.

Mijn oom en tante kregen in 2004 heel ander nieuws te horen

Mijn nichtje was al een aantal keer naar de dokter geweest voor een blaasontsteking, toen er ineens iets heel anders aan de hand bleek te zijn. Kanker. Totaal onverwachts. 6 jaar oud was ze toentertijd. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Chemo’s, geen haar meer. Maar tussen al die ellende door waren er gelukkig ook momenten van plezier. Ze ging naar school als ze thuis was en in het ziekenhuis kwamen er regelmatig CliniClowns op visite. Wat een feestje. Met het infuus -in polonaise- over de gang naar de speelruimte. Even vergeten dat je ziek bent. Daar zorgden de clowns wel voor.
Kimberly heeft het helaas niet gehaald, maar dit waren wel lichtpuntjes in die donkere periode.

Behoefte aan verrassing, afleiding en plezier

Van dichtbij heb ik meegemaakt wat zij doen. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik sinds die tijd donateur ben. En het afgelopen jaar heb ik mij ingezet als online ambassadeur. Met mijn mannen bezocht ik bijvoorbeeld het CliniClowns Circus.
En het is heel belangrijk dat CliniClowns dit werk kunnen blíjven doen. En niet alleen in ziekenhuizen. Want wist je dat CliniClowns ook bij kinderen thuis komen, op school, bij instellingen, tijdens evenementen en online? Eigenlijk overal waar er behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen.

En alle beetjes helpen

Wil je ook bijdragen en ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk kinderen een bezoek van CliniClowns ontvangen? Koop voor dan €2,50 het CliniClowns e-book, met daarin allerlei leuke spelletjes om samen met je kind te spelen. ‘Samen spelen’ is in het drukke dagelijkse leven soms lastig in te passen, maar CliniClowns geeft je wat leuke spelletjes ter inspiratie. Het is fijn om samen even te ontspannen en op een leuke en gezellige manier de dag af te sluiten bijvoorbeeld.

CliniClowns e-book | UrbanMoms.nl

Wil je liever een klein bedrag overmaken? Dat mag natuurlijk ook. Doneer dan op cliniclowns.nl/doneer (kan éénmalig en anoniem). Je maakt er heel veel kindjes (en ouders) erg blij mee! Namens CliniClowns alvast bedankt!

Fotocredits header:
Concept: Pussycat and Bird, Hannah Lipowsky & Inès Beeftink | Fotografie: Hannah Lipowsky | Styling: Inès Beeftink | Haar & make-up: Marja Hermes | Fotografie assistent: Romy Baak.

(Visited 142 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *