Erop uit: Dagje Leeuwarden met kids

Urban Mom Esther stapte onlangs samen met man en kids de auto in voor een spontaan dagje Leeuwarden! De sfeervolle stad (en culturele hoofdstad van 2018) heeft veel te bieden op het gebied van leuke activiteiten, winkeltjes en niet onbelangrijk: fijne koffie en eet plekjes.Omdat een beetje voorbereiding voor een dagje er op uit met kids geen kwaad kan, delen wij vandaag een aantal leuke kids-proof Leeuwarden tips:

Stenen tijdperk

De plek waar je kids het sowieso naar hun zin gaan hebben is het speelcafé “Stenen tijdperk”. Hier kan mama een bak koffie drinken terwijl kleine LEGO- en Playmobil fans naar hartenlust aan de slag kunnen met de bekende, vrolijke bouwstenen. Voor de allerkleinste zijn er lage Duplo tafels en voor de grotere kinderen is er plek om te spelen aan de hogere Lego en Playmobil tafels. Extra leuk is de “special effect” kamer: een donkere kamer waar je met lichtgevend Lego aan de slag kan.
Het café zit achter een winkel waar je zowel nieuwe als duurzame tweedehands Lego, Duplo en Playmobiel kunt kopen.
https://www.stenen-tijdperk.nl

Stenen Tijdperk | UrbanMoms.nl

Natuurmuseum

Om je stedentrip ook een leuk educatief tintje te geven is een bezoekje aan het Natuurmuseum Fryslân zeker aan te raden. Het bijzondere, oude gebouw dat lang geleden een school voor weeskinderen was, is nu een plek waar zowel ouders en kinderen van alles kunnen ontdekken over de bijzonderheden van de natuur. Er is van alles te beleven, te doen en te zien; Zo kan je bijvoorbeeld meekijken hoe dieren worden opgezet en kan je je verwonderen in de verwonderkamer. Hier kun je zien welk dier de meeste baby’tjes krijgt, hoeveel variaties er bestaan op het kievitsei en van alles te weten komen over drollen. Lachende kindergezichten gegarandeerd!
http://www.natuurmuseumfryslan.nl

Natuurmuseum Leeuwarden | UrbanMoms.nl

Blokhuispoort

Ook leuk om even langs te gaan is De Blokhuispoort. Dit is een oude gevangenis waar momenteel een cultureel centrum en het ‘Alibi hostel’ gevestigd is. In het mooie, oude gebouw is de vroegere gevangenis nog goed terug te zien en kan je rondneuzen in oude cellen waarvan de deuren openstaan. In veel van deze oude cellen zijn inmiddels allerlei creatieve mensen aan de slag met het maken van mooie dingen. In cellenblok H vind je verschillende winkeltjes en een café.
https://www.blokhuispoort.nl

Blokhuispoort_2 | UrbanMoms.nl
Fotografie: boei.vandalenfotografie.nl

Proefverlof

Voor een snelle hap kan je terecht in een heus gevangenis café. Proefverlof zit in de Blokhuispoort en is dus ideaal voor een hapje en een drankje nadat je hier hebt rondgekeken. Lunchen in de gevangenis is toch niet iets wat je elke dag doet en geeft de kids een leuk verhaal voor op school!

Puur ijs & Chocolade

Lieve kinderen (en mama’s) verdienen soms wat lekkers en dat lekkers is te koop bij Puur ijs & Chocolade. De naam zegt al genoeg en heeft verder waarschijnlijk geen uitleg nodig… Jammie!
http://www.proefpuur.nl

Puur en Oldehove | UrbanMoms.nl

Beklim de Oldehove

Even lekker de benen strekken? Beklim de Oldehove! Deze scheve toren is 39 meter hoog en de top is te bereiken door 183 treden te trotseren. Voor kinderen is dit goed te doen en het behalen van de top is natuurlijk best heel cool. Zwaaien maar!
https://www.oldehove.eu

Stek

Blijf je toch liever aan de grond? Bij Stek is het -met uitzicht op de Oldehove- goed vertoeven. Bij dit leuke koffiezaakje is de koffie heerlijk en de producten veelal suikervrij en biologisch. Toch fijn ter compensatie van dat ijsje eerder op de dag!
http://www.stekleeuwarden.nl
Stek Leeuwarden | UrbanMoms.nl

Vier Seizoenen

Voor wie kinderen heeft en in Leeuwarden is, moet langs Vier Seizoenen. Een prachtige winkel vol met kinderspullen die je stuk voor stuk wilt hebben. Denk aan baby- en kinderkleding, speelgoed, kinderkamer accessoires, schooltasjes en cadeautjes van vele mooie merken en materialen.
Leuk weetje: De naam Vier Seizoenen komt van de vier kinderen van eigenaresse Anyke; zij zijn allemaal geboren in een ander seizoen.
https://www.vierseizoenen.nl

Vier Seizoenen | UrbanMoms.nl
fotografie: Anna de Leeuw, studio Slow

Conceptstore Nørd

Mooie producten die je onder het genot van een bakje koffie kunt bekijken en kopen. Bij conceptstore Nørd kan dit en hebben ze van alles: leuke dingetjes voor in huis, houten speelgoed, plantjes, potjes, servies en meer.
https://nord-store.nl

Nørd | UrbanMoms.nl

(Visited 364 times, 1 visits today)
About the author
Lauri Kok (30) is een geboren en getogen Rotterdamse en als moeder van de 13 jarige Mikai ('05) weet ze inmiddels alle ins en outs over het stadse leven met kids. Na haar studie communicatie heeft ze van alles gedaan, al is schrijven een van haar favo bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *