Ijsjes eten bij Ijscuypje op de Albert Cuyp Amsterdam | UrbanMoms.nl

DE LEKKERSTE IJSJES HAAL JE BIJ IJSCUYPJE OP DE ALBERT CUYP door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (3) en Morrison (1). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Wij zijn thuis gezegend met twee heuse ijsmonsters. ’s Ochtends vroeg, midden in de winter, vlak voor het eten, er is (wat hen betreft) altijd plek in hun buik voor een ijsje.
Nu heb ik het in de winter aardig kunnen onderdrukken door geen ijs in de vriezer te bewaren. Maar nu de zon weer schijnt, komen de ijssalons ook weer uit hun winterslaap. En Pelle weet heel goed waar de ijssalons in onze buurt zich bevinden.
Hij weet ook erg goed welke de lekkerste ijsjes heeft: IJscuypje. En nu kan ik hem daar geen ongelijk in geven! Die ijssmaken van hen zijn echt heerlijk, lekker oer-Hollands en zooo romig! Wij halen onze ijsjes altijd bij de allereerste vestiging van IJscuypje (er zijn er inmiddels 12!) om de hoek bij de Albert Cuypmarkt, hier komt ook hun naam vandaan.

Huisgemaakt roomijs of stamppot

In de zomer verkopen ze huisgemaakte roomijs en in de winter bouwen ze de tent om naar stamppotje. Ook zo lekker oer-Hollands. Maar om even op de smaken terug te komen, die moet je gewoon echt allemaal een keer geprobeerd hebben!
Ze hebben niet een mega scala aan smaken zoals de gemiddelde Italiaanse ijssalon. Maar ze hebben gewoon alleen de 12 beste en origineelste smaken. Bijvoorbeeld Appeltaart (met echte stukjes taartbodem), kletskoppen (mijn favoriet) en bokkenpootjes. Ik zou er bijna 3 bolletjes voor kiezen.
Morris is inmiddels ook door zijn grote broer geïnfecteerd met het ijs-virus. Gelukkig hebben ze voor de allerkleinsten een handige IJscuypje slab ontwikkeld. IJs eten in style!

Ijsjes eten bij Ijscuypje op de Albert Cuyp Amsterdam | UrbanMoms.nl

Ijsjes eten bij Ijscuypje op de Albert Cuyp Amsterdam | UrbanMoms.nl

(Visited 285 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *