DE LEUKSTE KIDPROOF STRANDEN VAN SYDNEY door Linda | UrbanMoms.nl

DE LEUKSTE KIDPROOF STRANDEN VAN SYDNEY door Linda

Linda is de moeder van George (2013) en woont al 10 jaar in Australië. Ze genieten van alles wat de prachtige steden in onze omgeving te bieden hebben: vrienden, natuur, eten, drinken en design! Samen met haar zus runt ze een webwinkel in Nederland: Kiwi & Koala

Zonnebaden zul je mij niet zien doen, maar een strandmens ben ik wel. Heerlijk uitwaaien. Tegenwoordig is een flinke strandwandeling een opgave, George wil ‘zelluf’ lopen en stopt om ieder schelpje en iedere klont zand te bestuderen. Dus gewoon lekker op het strand zijn, is nu onze bezigheid. Kuilen graven, zandkastelen bouwen. En natuurlijk, als het niet te koud is, het water in.

Sydney is een echte waterstad. Stranden horen daar ook bij. Er zijn talloze stranden in Sydney die meer dan de moeite waard zijn. Coogee, Clovelly, Shelley, Balmoral, Bronte. Al deze stranden zijn, zeker in de zomer, bewaakt en beschermd door haaiennetten. Er zijn echter twee stranden die je echt niet mag missen.

DE LEUKSTE KIDPROOF STRANDEN VAN SYDNEY door Linda | UrbanMoms.nl

DE LEUKSTE KIDPROOF STRANDEN VAN SYDNEY door Linda | UrbanMoms.nl

Bondi Beach en Manly Beach mag je niet missen

Bondi Beach is het ‘must see’ strand in Sydney. Bondi Beach is echt een prachtig strand en ook de shops en restaurantjes zijn tegenwoordig erg leuk. ’s Ochtends vroeg zijn de buurtsurfers in grote aantallen in de zee te zien (Hugh Jackman hoort daar ook bij!). Tegen het middaguur, zeker op een warme dag, loopt het strand vol… Ga je buiten het hoogseizoen (december tot februari), dan zou ik zeker binnenwippen bij Bondi Icebergs. Voor lunch of gewoon lekker voor een drankje. Icebergs heeft het mooiste uitzicht. Helaas kun je het beroemde Bondi Iceberg zwembad niet zomaar in, alleen lokale leden kunnen hiervan gebruikmaken.

Het andere strand is Manly Beach. Er zijn eigenlijk twee stranden hier. Eén naast het aanmeerpunt voor de veerpont. Dit is een beschermd strandje dat uitermate gunstig ligt voor de kinderen. Als je de hoofdstraat doorloopt, dan kom je uit op het echte strand en de Pacifische Oceaan. Knalblauw water en wit zand, beter kan haast niet. Manly kan ook erg druk zijn in de zomer, maar wordt veelal aangedaan door de locals. Als je uitgewaaid, uitgezwommen en klaar bent met je zandkasteel, kun je genieten van de vele cafeetjes, bistro’s en restaurants in Manly. Wij gaan graag naar het Market Lane Café voor een heerlijke koffie en een chocolade milkshake. Ook voor salades, muffins en broodjes ben je hier aan het juiste adres!

Geniet ze, maar onthoud deze Australische zon-tip: slip slop slap! Slip on a shirt, slop on sunscreen, slap on a hat!

DE LEUKSTE KIDPROOF STRANDEN VAN SYDNEY door Linda | UrbanMoms.nl

(Visited 181 times, 1 visits today)
About the author
Lucia is editor en woont samen met haar vriend (én kat!) in het fijne Blijdorp in Rotterdam. Je kunt haar midden in de nacht wakker maken voor een hamburger, of twee. Op UrbanMoms deelt ze food zaken en inspiratie waar ze blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *