Bugaboo Donkey2 | UrbanMoms.nl

TRIED & TESTED: DE NIEUWE BUGABOO DONKEY2

Ik ben Trix. Trotse mama van 3 kids. Toen we voor onze oudste op zoek waren naar een kinderwagen hebben we zoals menig ouder alle ‘wagens’ getest. Op de keien baan in de winkel. Voor ons was de keuze simpel een Bugaboo. We woonden toen in Amsterdam op 2 hoog, dus voor ons was er maar 1 keuze. De lichtste wagen die gemakkelijk op te klappen is zodat hij overal mee naar toe kan. Hij ging mee naar Parijs, vakantie in Italië, stedentrip in Londen, een ideale wagen.

Welke wagen kies je?

Toen we moesten kiezen tussen welke variant, waren er 2 keuzes; de Donkey en de Cameleon. Na lang wikken en wegen zijn we uiteindelijk gegaan voor de Cameleon. We zouden het toch bij 2 kindjes laten. Eentje in de wagen en eentje op het ‘plankje’.
Inmiddels is het gezin recent uitgebreid met een derde. Waar begin je aan hoor ik menigeen zeggen. Dat dacht ik zelf ook, maar ik nu zou niet anders meer willen. Alleen onze Cameleon is echt te klein om de kindjes (allemaal onder de 4) in de wagen te krijgen. En aangezien we in het weekend van wandelen houden, is géén wagen geen optie. Dus op zoek naar een nieuwe wagen!

In het weekend houden we van wandelen!

Donkey ideaal voor 1, 2 of 3 kindjes?

De meeste duo wagens zien er -laten we eerlijk zijn- niet uit. En aangezien we zo gewend waren aan de voordelen van de Cameleon, kwamen we al snel bij de Donkey uit.
De wagen die we eerst nog iets te groot vonden, is een ideale wagen voor 3 kids. Maar tot mijn verbazing ook met maar 1 kindje.
Als ik de oudsten nu naar het kinderdagverblijf breng, ga ik met onze jongste op pad. Omdat je de wagen kan ‘inschuiven’, is de wagen net zo breed als onze oude Cameleon. En met het boodschappenmandje op de Donkey het is zoveel relaxter om spulletjes mee te nemen (met kindjes sjouw je immers wat af).

Bugaboo Donkey2 | UrbanMoms.nl

Bugaboo Donkey2 | UrbanMoms.nl

Alle voordelen van de Donkey2 op een rijtje

  • Met 3 klikken inschuifbaar, dus makkelijk aan te passen naar 1 of 2 kindjes
  • Een 3e kindje hoeft niet te lopen, want die neem je mee op het meerijdplankje!
  • Betere demping door de 4 foambanden
  • Extra opbergruimte in het boodschappenmandje naast je kleintje
  • En dus ook een hele fijne wagen bij ‘maar’ 1 kindje!

Bugaboo Donkey2 | UrbanMoms.nlConclusie

Als ik dat geweten had, dan had ik niet gewacht tot de derde maar had ik bij mijn oudste al gekozen voor een Donkey. Ook opa en oma zijn blij met de switch; ‘deze hobbelt niet zo als die andere’. Dat zal door de 4 foambanden komen :)

Pic credits: Lotte Manou van Wely

(Visited 841 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *