UIT TIP: Pure Markt Amsterdam | UrbanMoms.nl

UIT TIP: DE PURE MARKT IN AMSTERDAM door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (3) en Morrison (1). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Aangezien alle leuke, hippe tentjes in een pijpenlade gebouwd worden, zijn er regelmatig geen kinderstoelen te vinden of überhaupt ruimte voor een kinderwagen. Maar ze zijn er wel hoor, die coole tenten waar je ook met kiddo’s verwelkomd wordt! Gewoon een kwestie van ze allemaal simpelweg testen. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Elke maand is er op de laatste zondag van de maand een biologische markt met lokale ambachten in Amsterdam. De locatie verschilt. Zo wordt de markt regelmatig in het statige Park Frankendael in Watergraafsmeer georganiseerd, maar net zo vaak wordt de markt opgezet in het Amstelpark, vlakbij de RAI.
Ik ga er vaak samen met de kids naar toe en afgelopen keer vond deze plaats in Park Frankendael. De pret begint al bij het oversteken van de brug, hier zwemmen veel eendjes rond en Pelle begint dan steevast ‘alle eendjes zwemmen in het water’ te zingen. En dat dan 4x achter elkaar.
Na de brug begint de gezelligheid van de markt al. Aan weerszijden staan kleurrijke kraampjes opgesteld met eten/drinken, maar je vindt er ook woonaccessoires, kleding en planten.

UIT TIP: Pure Markt Amsterdam | UrbanMoms.nl

Onze vaste prik is de kraam van ABC bakery, deze mannen maken heerlijke Amerikaanse taarten en koekjes, om je vingers bij af te likken. Hier moet je altijd als eerste bij zijn, want ze hebben een vaste klantenkring en om 12.00 uur zijn de lekkerste hapjes al op!
Na deze zoete aftrap en een doggybag onder de arm voor papa, stappen we snel door, op naar DE top attractie voor de kleintjes: de draaimolen!
Twee euro voor een ritje en je hebt geen kind meer aan ze. Behalve dat ze nog 3x willen.

UIT TIP: Pure Markt Amsterdam | UrbanMoms.nl

Als lunch delen we dit keer een tosti gemaakt van zuurdesembrood, getoast op een bijzonder tosti-ijzer op 2 wielen.
En dit is niet de enige kraam op wielen, er staan meerdere rollende keukens op deze markt met oa koffie, ijs en pasta. De een nog mooier en lekkerder dan de andere. Je kunt de Pure Markt gewoonweg niet verlaten zonder je buikje gevuld te hebben.

UIT TIP: Pure Markt Amsterdam | UrbanMoms.nl

Naast deze markt kun je op Park Frankendael nog veel meer beleven. Zo is er bijvoorbeeld een grote natuurspeeltuin voor de kids en zijn er twee restaurants in het park genaamd De Kas en Merkelbach welke heerlijke gerechten serveren. De siertuin van huize Frankendael is ook prachtig en super romantisch om in te wandelen. En er schijnt zelfs een echte ruïne te zijn (die moeten wij nog ontdekken)!

Redenen genoeg dus om Park Frankendael, maar zeker de Pure Markt eens te bezoeken. De volgende markt staat gepland voor 8 december in het Amstelpark.

UIT TIP: Pure Markt Amsterdam | UrbanMoms.nl
Check voor meer info: www.puremarkt.nl

(Visited 194 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *