EEN BLOG SPECIAAL VOOR ALLE MOEDERS (en die van mij in het bijzonder) #elkedagmoederdag

Moederdag staat weer voor de deur (de 2e zondag in mei!). Heerlijk vercommercialiseerd dit soort dagen, maar een dag die speciaal in het teken staat van moeders is toch best bijzonder. En laten we eerlijk zijn, dat verdienen ze ook! Moeders hebben misschien wel de zwaarste job ter wereld en hebben geen enkele vrije dag. Daarom vond ik het zo leuk dat Etsy mij benaderde voor hun campagne #elkedagmoederdag.

Toen ik zelf moeder werd…

Voordat ik zelf moeder werd, heb ik eens goed naar mijn eigen moeder gekeken. Wat vind ik nu zo fantastisch aan haar en wat zou ik zelf anders doen als moeder?
Ik heb vooral veel respect voor mijn moeder, hoe ze (samen met mijn vader) 4 kinderen groot heeft gebracht. En we zijn allemaal goed terecht gekomen ;) De rolverdeling was ouderwets bij ons thuis: mijn vader werkte en mijn moede zorgde voor de kinderen. We schelen allemaal 1,5 jaar met elkaar en ik vraag me -tot op de dag van vandaag- af hoe ze dat heeft klaar gespeeld?! Ik vind het al een hele klus met 1 kind (en straks met 2), laat staan met 4!

Altijd alles voor de kids

Ik sportte als tiener ook nog eens op hoog niveau (ritmische gymnastiek) en trainde -naast mijn school- 20 uur per week. Niet bij de plaatselijke gymnastiek vereniging, maar in 3 verschillende steden waaronder de KNGB in Beekbergen. Overal werd ik naar toe gebracht en kreeg alle mogelijkheden om het beste uit mijzelf te halen. En dat was alleen nog maar mijn schema. Zo waren er nog 3!

Respect. Dat is toch het eerste woord wat er in mijn hoofd op komt, wanneer ik aan mijn moeder denk. En die onvoorwaardelijke liefde en het regelen. Ze regelde alles voor mij, mijn zus en broers. Het maakte niet uit wat. Stelde alles in dienst van de kids. En zonder te klagen. ‘Nothing you can’t do’, mede door haar.

Wat geef ik door?

Zelf geef ik dit ook door aan Flint. Wel op mijn manier trouwens. ‘Nothing you can’t do’. Daar waar mijn moeder zichzelf misschien wel wegcijferde voor de kids, hoop ik hem wel hetzelfde mee te geven zonder mezelf te vergeten. ‘Nothing you can do’ Flint. Doe wat je leuk vindt. Er is niets wat je niet kunt. Als je maar gelukkig bent.

Via Etsy mocht ik deze Moederdag quote laten drukken in een houten iPhone hoesje. Tof he! Maar wat is een quote die de relatie met jou en je moeder of jou en jouw kindje typeert? Deel alvast jouw quote op Instagram of Twitter met #elkedagmoederdag, want ik mag deze week een aantal leuke gepersonaliseerde Etsy producten weggeven tijdens de Fabulous Friday, speciaal voor Moederdag!
En hier vind je alvast wat Etsy Moederdag cadeautips, ter inspiratie!

Etsy voor moederdag #elkedagmoederdag | UrbanMoms.nl

Etsy voor moederdag #elkedagmoederdag | UrbanMoms.nl

(Visited 776 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

5 Comments

 1. Wauw.mooi stuk.mooi verwoord.zo zet je mij goed aan t denken en ik denk ook terug aan vroeger.thnx daarvoor.

  Groetjes saskia

  1. Het is vaak zo vanzelfsprekend dat je moeder er is en wat ze voor je gedaan heeft. Toch bijzonder om er even bij stil te staan toch? Groetjes Esther

 2. Mijn dochter en ik zitten elkaar geregeld in de haren net als ik met mijn moeder vroeger.
  we lijken stiekum toch veel op elkaar.
  Mijn quote

  Steffie + mama = liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *