New bike Altec Dark Power BMX | UrbanMoms.nl

FLINT’S NIEUWE CROSS FIETS

Over een maandje wordt Flint alweer 6 jaar. 6(!) jaar. De clichés schieten door mijn hoofd; ‘wat vliegt de tijd’ ‘wat wordt hij groot’, want hij kijkt tegenwoordig naar ‘coole’ filmpjes van Transformers, wisselt Pokémon kaarten met grotere kindjes op school, klimt in hoge klimrekken en vindt zichzelf een ‘coole gast’. Maar tegelijkertijd is hij nog steeds mijn kleine mannetje; kruipt hij met het grootste gemak op mijn schoot om heerlijk te knuffelen en kusjes te geven, vraagt hij elke avond tijdens het avondeten of wij hem willen helpen met schepjes maken en pakt hij mijn hand als hij iets spannend vindt.

Goed verjaardagscadeau

Maar wat geef je zo’n ‘coole gast’ nu voor zijn verjaardag? ;) Sander en ik waren het er al even over eens dat het een nieuwe fiets moest worden, want zijn huidige fiets is inmiddels te klein aan het worden en trapt hij zich drie slagen in de rondte richting school. Flint wilde heel graag een cross fiets, zo eentje waar je mee kan ‘stunten’. Dat stunten mag hij nog even bewaren voor over een paar jaar, maar wij waren wel gecharmeerd van deze mat zwarte BMW fiets mét gouden details.
De fiets kregen we thuisgestuurd in een grote doos. Het stuur, de remmen, trappers, voetsteunen en het zadel moesten nog gemonteerd worden. Lees; zonder gebruiksaanwijzing. Gelukkig was het in elkaar zetten van de fiets geen probleem voor Sander, al had het voor mij een challenge geweest als ik dit alleen had moeten doen. Vooral het monteren van de remmen… Maar ik kon me gelukkig nuttig maken met het erop draaien van de voetsteunen. Niet onbelangrijk voor het stunten ;).

Mat zwarte BMX fiets

De fiets is voor Flint nog iets te groot, maar gelukkig is het stuur en het zadel verstelbaar. Hij kan dus nu met zijn voeten bij de grond. Wel zo handig in het drukke stadsverkeer. Omdat deze fiets handremmen heeft (in plaats van terugtrapremmen op zijn oude fiets), maakten Sander en Flint afgelopen zondag alvast een testrondje in het Kralingse Bos. Bekijk hieronder in het filmpje maar eens hoe het ze is vergaan!


Altex Dark Power BMW fiets via fietsenopfietsen.nl.

(Visited 154 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *