Venkel risotto - vegetarisch recept | UrbanMoms.nl

[FOODSPIRATION] RISOTTO MET VENKEL – vegetarisch recept van Made by Ellen

Om te beginnen zal ik mezelf even voorstellen; ik ben Ellen, oprichter van de food & lifestyle blog Made by Ellen. Daarnaast ben ik moeder van twee kinderen (jongetje van 6 en meisje van 4) en woon ik samen met mijn man en kids in ’t Gooi. Met een moeder als chefkok en vader als sommelier ben ik van jongs af aan met eten en drinken bezig geweest. Eten en het koken ervan heeft dan ook altijd een centrale rol in mijn leven gespeeld. Mijn uitgangspunt bij het bedenken van gerechten, is dat je er met z’n allen van kan genieten, zowel jong als oud. Dit resulteert in zeer toegankelijke gerechten. Doordeweeks maak ik graag lekkere gerechten die snel en makkelijk klaar te maken zijn maar wel altijd met verse en onbewerkte producten. Zoals dit risotto recept met venkel. Kids love it too!

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 sjalotje – 3 teentjes knoflook, fijngehakt – 1/2 gedroogd pepertje zonder zaden, fijngehakt – 1 venkel, fijngehakt (houd het groen apart) – 150 gram risotto – goede scheut witte wijn – 500 ml groentebouillon – sap van 1/2 citroen – 25 gram roomboter – 50 gram pecorino kaas, vers geraspt – verse peper uit de molen – 1 eetlepel (zelfgemaakte) pesto

Bereiding
Schenk olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en pepertje aan. Voeg de venkel toe en roerbak heel even. Let op dat het niet bruin wordt. Doe de risotto erbij en blijf vanaf nu bij de pan staan. Zet het vuur halfhoog en blijf goed roeren totdat de rijst glazig wordt. Dit is het moment om de witte wijn erbij te schenken (Je kan de stap van witte wijn ook overslaan en meteen een grote lepel bouillon toevoegen).

Wanneer de rijst alle wijn heeft opgenomen kun je een grote lepel bouillon toevoegen. Wanneer de bouillon volledig is opgenomen schep je een volgende lepel bouillon erbij totdat alles op is. Let hierbij op dat de risotto nooit helemaal droog komt te staan. Dit neemt ongeveer 17 a 20 minuten in beslag. Heb je te weinig bouillon voeg dan nog een beetje water toe. Tip: Zet het op middelgroot vuur maar niet té hoog. Het moet beheersbaar zijn aangezien je niet wilt dat de risotto aanbrandt.

Wanneer alle bouillon op is en de risotto gaar doe je het vuur uit. Schenk het sap van de citroen erbij en roer de boter en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout (proef eerst als je pecorino kaas gebruikt want deze is van zichzelf al zout). Rasp er nog een klein beetje kaas over. Snijd het venkel groen op en strooi dit er overheen, plus een eetlepel (vers gemaakte) pesto.

Je kunt in plaats van pecorino (schapen) kaas ook eventueel parmezaanse kaas gebruiken. Zelf vind ik het zoutige van de pecorino juist erg lekker smaken. Daarnaast is pecorino een stuk goedkoper.
Wanneer je bang bent dat het voor de kinderen met het rode pepertje te pittig wordt gebruik dan minder.

Venkel risotto - vegetarisch recept | UrbanMoms.nl

(Visited 574 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *