FOODSPIRATION: EASY PEASY COURGETTI | UrbanMoms.nl

[FOODSPIRATION] EASY PEASY COURGETTI

Misschien heb je wel een moeilijke eter thuis of heb je eens zin in iets nieuws. Dan hebben wij vandaag voor jou wat inspiratie! En de naam zegt het al, dit is een spaghetti van courgette. Zo kun je in no time een ‘normale’ pasta maken, maar dan gezonder met slierten courgette. Ideaal voor wat afwisseling of voor de moeilijke (groente) eter!Courgetti is makkelijk te maken en dus ideaal voor de druk bezette urban mom. Courgetti slierten hoeven maar kort gekookt te worden. Dus het is ook nog eens sneller klaar dan pasta (waarbij het koken ongeveer 10 minuten duurt). Daarna maak je het gerecht af met bijvoorbeeld een bolognesesaus of wat pesto. Natuurlijk ben je nog sneller klaar als je de courgetti rauw eet als een salade. Zo blijft de courgette het knapperigst.

FOODSPIRATION: EASY PEASY COURGETTI |UrbanMoms.nl

Alleen een Juliënne rasp of spiraalsnijder nodig

Om de dunne slierten te maken heb je een Juliënne rasp of een spiraalsnijder nodig. Met de rasp kun je dunne sliertjes van groenten snijden en met de spiraalsnijder maak je van groenten gemakkelijk lange gekrulde slierten. Je wilt natuurlijk extra lange dunne slierten, zoals spaghetti. Maar welke snijder je hiervoor gebruikt, is geheel aan jou.

Benodigdheden

  • Juliënne rasp of spiraalsnijder (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Dille of Kamille)
  • Wokpan, steel- of diepe pan

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • Pasta saus (vers)

Instructies

  1. Was de courgette goed en maak met de Juliënne rasp of de spiraalsnijder lange slierten. Zet ondertussen de pasta saus op het vuur om te verwarmen.
  2. Of Wokken: Strooi wat zout op de courgette pasta. Dit zout zorgt er namelijk voor dat er een beetje vocht uit de courgette wordt onttrokken en dat werkt beter met wokken. Daarna leg je de slierten voor een korte tijd in de wokpan op hoog vuur. De courgette is het lekkerst als deze nog een bite heeft. Zelfs 1 minuut in de pan kan al voldoende zijn. Natuurlijk kun je hier ook al wat ingrediënten of saus toevoegen.
  3. Of Bakken: Doe wat olie in de pan en leg de courgetteslierten in de pan. Bak ze voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Je wilt wel de knapperigheid van courgetti houden, dus laat de pasta niet te lang op het vuur. Natuurlijk kun je ook een pan maken met ingrediënten of een kleine hoeveelheid saus en dit samen met de pasta verwarmen, zodat je gerecht sneller klaar is.
  4. Of Koken: Leg de slierten voor ongeveer 2 minuten in een (diepe) pan met kokend water. En laat de pasta daarna uitlekken in een vergiet.
  5. Mocht je de saus nog niet hebben toegevoegd, dan is je pasta saus inmiddels ook opgewarmd. Je verdeelt vervolgens de pasta over de borden en schept de saus over de pasta. Voeg eventueel een beetje Parmezaanse kaas toe.

Super makkelijk, lekker en gezond. Eet smakelijk!

FOODSPIRATION: EASY PEASY COURGETTI |UrbanMoms.nl

(Visited 212 times, 1 visits today)
About the author
Lucia is editor en woont samen met haar vriend (én kat!) in het fijne Blijdorp in Rotterdam. Je kunt haar midden in de nacht wakker maken voor een hamburger, of twee. Op UrbanMoms deelt ze food zaken en inspiratie waar ze blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *