FOODSPIRATION: SUPER EASY HOMEMADE AMBACHTELIJK BROOD VOOR BIJ DE BBQ | UrbanMoms.nl

[FOODSPIRATION] SUPER EASY HOMEMADE BROOD VOOR BIJ DE BBQ

Waarschijnlijk ken je de geur wel. De geur van vers gebakken brood bij de bakker. Vandaag hebben we een super easy recept waarbij je je huis in no time kunt omtoveren tot een bakkerij. Met deze stappen kun je gemakkelijk zelf een heerlijk rustiek brood op tafel zetten. En het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te mixen en daarmee ben je binnen 10 minuten klaar. Inclusief rijzen, duurt het maken van dit brood ongeveer 2,5 uur.

Ingrediënten

 • 2 ¼ theelepels gist
 • 1,5 theelepel zeezout of 1 theelepel normaal zout
 • 1 eetlepel suiker
 • 130 gram volkoren meel
 • 330 gram bloem
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 320 ml lauw/warm water. Je moet het nog aan kunnen raken. Het mag dus niet te heet zijn.

Benodigdheden

 • Houten lepel
 • Ovenbestendige pan (hierbij maken de breedte en diepte niet uit, als het deeg er maar in past. Een diepere, smallere pan maakt het brood hoger en een brede lage pan maakt het brood breder)
 • Bakpapier
 • Oven

FOODSPIRATION: SUPER EASY HOMEMADE AMBACHTELIJK BROOD VOOR BIJ DE BBQ | UrbanMoms.nl

Instructies

 1. Giet het warme water in een grote kom. Meng het water met het gist en de suiker en laat het voor 4-5 minuten staan tot het beslag een beetje schuimt.
 2. Voeg het zout, het meel, de bloem, de olijfolie en de zeezout ook toe. En roer het deeg met een houten lepel. Roer net zo lang tot het deeg één geheel is. Dek de kom daarna af met plastic folie of een keukendoek en laat het deeg voor 45-60 minuten rijzen op kamertemperatuur (als de kamer iets koeler van temperatuur is, kan het iets langer duren).
 3. Terwijl het deeg aan het rijzen is, pak je een pan en bedek de bodem met een kleine hoeveelheid bloem (de bloem hoeft niet de hele bodem te bedekken). Plaats daarna bakpapier op de bodem en strooi dan wat bloem over het papier. Dit zal ervoor zorgen dat het brood niet aan de pan vast gaat plakken.
 4. Leg wat bloem op het aanrecht en haal het gerezen deeg uit de kom. Bestrooi de buitenkant van het deeg met bloem. Maak van het deeg een bal door het deeg te kneden met je handen. Bedek het deeg daarna weer met bloem (let op: gebruik niet te veel, want anders wordt het brood te droog).
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 6. Leg de deegbal in de oven bestendige pan met bakpapier en bloem. Laat het voor 30-40 minuten rusten of tot wanneer het deeg twee keer zo groot is geworden.
 7. Daarna bestrooi je de bovenkant van het deeg met bloem en maak je met een scherp mes parallelle sneden met 4 cm ertussen.
 8. Bedek de pan met een deksel en zet de pan in het oven voor 30 minuten. Daarna haal je het deksel van de pan en bak je het brood nog voor 15-25 minuten tot het goud-bruin van kleur is.
 9. Haal de pan met het brood uit de oven en laat het onbedekt staan om af te koelen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Daarna haal je het brood er uit en laat het ook nog even afkoelen.

Serveer het brood met lekkere smeersels bij de BBQ of neem het brood mee voor een picknick! Eet smakelijk!

FOODSPIRATION: SUPER EASY HOMEMADE AMBACHTELIJK BROOD VOOR BIJ DE BBQ | UrbanMoms.nl

(Visited 407 times, 1 visits today)
About the author
Lucia is editor en woont samen met haar vriend (én kat!) in het fijne Blijdorp in Rotterdam. Je kunt haar midden in de nacht wakker maken voor een hamburger, of twee. Op UrbanMoms deelt ze food zaken en inspiratie waar ze blij van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *