Fotografe Maud Fontein; newborn shoot, familie shoot, kids shoot, park shoot | UrbanMoms.nl

LAAT DE MEEST SPECIALE MOMENTEN VASTLEGGEN DOOR FOTOGRAFE MAUD FONTEIN door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (2010) en Morrison (2012). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Wat gaat de tijd toch snel met kinderen! De ene dag loop je nog met een baby’tje in je buik rond en de andere dag fiets je alweer naast je kind naar de basisschool.
Je probeert alles wat die kleine doet natuurlijk goed vast te leggen met je mobiele telefoon of misschien wel met je spiegelreflex camera, maar toch weegt niks op tegen een professionele shoot. Want de allerbelangrijkste personen in je leven verdienen dat extra beetje aandacht.
Om deze speciale momenten vast te leggen moet je echt een keertje een afspraak te maken met Maud Fontein. Maud is een super getalenteerde fotografe, moeder van 2 kids en maakt allerlei soorten fotoportretten, maar is vooral gespecialiseerd in newborns/mama’s to be/kids en families.

Van Newborn Shoot of Familie Shoot tot Big Belly Mondays of Amsterdam Shoot

Als je net bevallen bent, dan kun je de hulp inroepen van Maud voor een Newborn Shoot. Want je wilt je baby natuurlijk op zijn of haar allermooist op de plaat zetten, maar zelf zit je helaas niet meer op de roze wolk om hier de beste foto van te maken. Maud neemt deze taak uit handen en fotografeert je kindje in de eigen vertrouwde omgeving, super mooi en heel erg puur.
Familie-shoots en andere kids-shoots voert ze altijd spelenderwijs uit, om alles zo natuurlijk mogelijk vast te leggen.
Maar Maud doet veel meer dan alleen deze uitgebreide shoots. Zo organiseert ze bijvoorbeeld regelmatig Special Shoots. Dat zijn shoots die 1 dag duren, maar waar meerdere mensen zich voor in kunnen schrijven.
Een voorbeeld hiervan zijn de Big Belly Mondays, waar je je met je zwangere buik voor aan kunt melden. Op zo’n dag legt ze in 20 minuten jou en je buik vast op je volste en mooiste periode (1 maand voor je uitgerekende datum, dus in je verlof!).
Fotografe Maud Fontein; newborn shoot, familie shoot, kids shoot, park shoot | UrbanMoms.nl
Een ander voorbeeld is de Amsterdam Shoot, waarbij een aantal kindjes langkomen om op de foto te gaan met een speciale Amsterdamse achtergrond. Pelle was hier vorig jaar model voor en zoals je ziet zijn de foto’s zijn echt super mooi geworden.
Maud werkt al deze concepten tot in kleinste details uit, maakt hele creatieve en bijzondere achtergronden en bijbehorende accessoires om elke Special Shoot net dat ene beetje extra te geven wat haar onderscheidt van de rest.
Na zo’n Special Shoot krijg je een link met de foto’s en dan bepaal je vrijblijvend of je een paar foto’s af wil nemen of dat je alle foto’s op high resolutie wilt hebben, daar heeft ze dan een staffelprijs voor. Heel handig!

Met haar Park Shoots vliegt Maud de hele wereld over

Op dit moment is ze druk bezig met haar nieuwste concept: Park Shoots, ooit begonnen in het Vondelpark en inmiddels reist ze met dit concept de wereld af. Zo is ze onlangs in het Londens Hyde Park geweest en zal ze in oktober naar New York vliegen om daar alle kleine Amerikaanse snoetjes te fotograferen.
Maud is een fotografe met mega veel geduld, dat moet ook wel met jankende baby’s, krijsende kinderen of slecht luisterende familieleden. En dat is wel heel prettig, de shoots gaan daardoor snel en efficiënt en de foto’s zijn heel mooi en natuurlijk.
Je kunt altijd nog, op verzoek, het een en ander met de foto’s laten doen wat je wilt: zwart- wit, extra kleur, retoucheren van snotjes en rimpels.
Mocht ik ooit voor een derde spruit gaan, dan weet ik wel dat ik mijn bolle buik deze keer goed ga vast leggen, want die driedubbele onderkin op de foto’s bij Pelle en Morrison zie ik toch echt niet graag terug op m’n muur.
Check voor meer informatie: maudfontein.nl

Jessica verhuist binnenkort met haar gezinnetje van Amsterdam naar Haarlem. Zij zal daarom niet veel uitjes meer doen in Amsterdam. Ze gaat Haarlem ontdekken en haar focus ligt voorlopig op die stad. Daarom is dit is haar laastste blog over Amsterdam voor UrbanMoms.nl.
*Heel veel plezier in jullie nieuwe huis (met tuin!!) en enorm bedankt voor jouw bijdrage Jessica. Je bent een kanjer! X Esther*

Fotografe Maud Fontein; newborn shoot, familie shoot, kids shoot, park shoot | UrbanMoms.nl

Fotografe Maud Fontein; newborn shoot, familie shoot, kids shoot, park shoot | UrbanMoms.nl

(Visited 316 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

2 Comments

    1. Wat ontzettend leuk om te horen Pauline! Het ultieme compliment vind ik dat, als je als fotograaf een verlegen kind op zijn/haar gemak krijgt en dan de mooiste foto’s kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *