Henriette Eindhoven | UrbanMoms.nl

Henriette’s winkel

Als je van merkkleding houdt voor je kinderen en jezelf, maar niet te veel wilt betalen, moet je bij Henriëtte zijn. Al jaren voordat ‘’vintage’’ en ‘’duurzaam’’ hip werd, had zij al haar eigen winkel met –zo goed als nieuwe- kinderkleding en dameskleding uit het hogere segment.

Een vriendin tipte me over dit pareltje, dus op een vrije ochtend sprong ik nieuwsgierig op de fiets. De winkel met de karakteristieke groenwitte luifels zit in een rustige zijstraat van de drukke, multiculturele Kruisstraat en Woenselse markt. Henriette staat samen met haar dochter Fenneke in de winkel, die zij startte in 1984.

Binnen werd juist de stofzuiger aan de kant geschoven en waren de eerste klanten al lekker aan het rondkijken, ondertussen drinkend van een kop thee die uitnodigend klaar stond. Voorin de winkel vind je de kinderkleding en achterin en in het zij-gedeelte van de winkel hangt de dameskleding.
De winkel is sfeervol ingericht met kroonluchters aan het plafond, klassiek behang en een prachtige stenen vloer. De glas in lood raampjes zijn ook bijzondere details.

Henriette Eindhoven | UrbanMoms.nl

Op de website staat een overzicht van de merken die Henriëtte heeft. Denk aan: Petit Bateau, Mc Gregor, Riverwoods en Bengh voor je kinderen en voor jezelf merken als Liu Jo, Marc Cain, Gaastra en Maison Scotch. Op haar Facebook pagina staan vaak mooie items met foto, merk, maat en prijs. Online etalages kijken, zeg maar.

Ook als je zelf merkkleding over hebt, kun je dat bij Henriette brengen. Als het binnen haar formule past qua merk en kwaliteit, gaat het de rekken in. Bij verkoop krijg je een deel van de opbrengst. Want in haar woorden: ‘’ Wat voor de één een miskoop was, is voor een ander een gouden vondst’’.

Henriettes Winkel
De Vriessstraat 20
5622 EK Eindhoven
henrietteswinkel.nl

ma/di/wo/za: 13.00-16.30
do & vr: 10-16.30

(Visited 468 times, 1 visits today)
About the author
Neeltje is marketing professional én werkt als sporttrainer voor Viamama Eindhoven. Samen met haar man, hun 3 jonge kinderen en poes Kasih woont ze in Geldrop, op fietsafstand van het zich continue ontwikkelende centrum van Eindhoven. Bewust omgaan met haar tijd, geld en onze planeet vindt ze belangrijk. Graag deelt ze haar tips voor gezellige en bijzondere hotspots met jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *