Boijmans_1 | UrbanMoms.nl

Erop uit: Herfstvakantie 2018 tips

De herfstvakantie staat weer voor de deur en daarom de hoogste tijd voor wat creatieve en culturele tips.

Neem je kids mee naar (bar) Kantoor

Je kids meenemen naar kantoor doen we liever niet, maar naar Bar Kantoor is dit wel degelijk een goed idee. Dit duurzame restaurant in het Westerpark is namelijk elke woensdagmiddag een waar kinderparadijs vol leuke en creatieve kids- proof activiteiten. Tante Lien organiseert elke woensdag een creatieve workshop waarbij kinderen van 4 tot 12 jaar worden uitgedaagd om kunstwerken te maken van gerecycled materiaal.
Woensdag 24 oktober 2018 staat een schmink workshop gepland waar een echte schmink artiest laat zien hoe je jezelf kan omtoveren tot je lievelingsdier of superheld.
Ook niet onbelangrijk: mama’s en papa’s kunnen tijdens deze workshop met de benen omhoog in de naastgelegen lounge.

Waar: Bar Kantoor, Westerpark Amsterdam
Wanneer: 24 oktober 2018

Bar Kantoor_1 | UrbanMoms.nl

Verboden voor volwassenen!

Je kind helemaal alleen op pad sturen om een kunstwerk uit te zoeken en te kopen. Dit niet alledaags idee wordt werkelijkheid op het Kunst4Kids event. Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen organiseert dit tweejaarlijkse event in de herfstvakantie voor de 6e keer en wij vinden dit te gek. Voor €35 kunnen de kinderen van 5 tot 18 jaar helemaal zelf, dus zonder ouders, een tekening, schilderij, sculptuur of foto uitkiezen en kopen. Alle items zijn gemaakt door echte, hedendaagse kunstenaars die speciaal voor dit event aan de slag zijn gegaan.

Waar: Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam
Wanneer: 13 t/m 28 oktober 2018

Boijmans_2 | UrbanMoms.nl

Het land op!

Het Nederlandse Openlucht Museum heeft hulp nodig bij het aardappels rooien en dus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een gezellig middagje het land op. Er is steeds plek voor 10 kinderen en naast dit karweitje zijn er ook nog allerlei andere klusjes te doen die vroeger heel gewoon waren:. Je kunt er water pompen, emmers dragen aan een juk en wassen met een wasbord. Met een beetje geluk raken onze kids zo geinspireerd dat ze thuis ook aan de slag gaan!

Waar: Openlucht museum Arnhem
Wanneer: Tot 28 oktober in de weekenden en in de herfstvakantie

Openlucht Museum | UrbanMoms.nl

Leer tekenen als Dick Bruna

Op de zolder van het kindermuseum in Amsterdam komt het bekende verhaal over de zondevloed en de ark van Noach tot leven. Geen ingewikkeld Bijbels verhaal, maar de versie die Dick Bruna ooit schreef en tekende: Ruben en de Ark van Noach.

Het JHM kindermuseum presenteert, in samenwerking met Mercis, de uitgever en eigenaar van het werk van Dick Bruna, een bijzonder klank- en lichtspel dat gebaseerd is op Bruna’s boek.
De tentoonstelling duur nog tot september 2019, maar als je besluit om in de herfstvakantie te gaan, ga dan op vrijdag 26 oktober en pak dan meteen een leuke workshop mee. Op deze dag is er namelijk een kinderworkshop waar kids van 6 tot 12 jaar, hun opgedane inspiratie in praktijk kunnen gaan brengen. Hier leren ze namelijk tekenen als Dick Bruna!

Waar: JHM kindermuseum Amsterdam
Wanneer: 26 oktober 2018

Kindermuseum_1 | UrbanMoms.nl

(Visited 75 times, 1 visits today)
About the author
Lauri Kok (30) is een geboren en getogen Rotterdamse en als moeder van de 13 jarige Mikai ('05) weet ze inmiddels alle ins en outs over het stadse leven met kids. Na haar studie communicatie heeft ze van alles gedaan, al is schrijven een van haar favo bezigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *