Het Koffiehuisje Eindhoven | UrbanMoms.nl

Het Koffiehuisje, de fijnste plek van Philipsdorp

De beste troost op een regenachtige dag, of bij een dwarse peuter, is toch wel de appeltaart van Het Koffiehuisje in Philipsdorp. Je vindt het sfeervolle Koffiehuisje op de hoek van de De Jonghlaan en de Frederiklaan in Eindhoven, in de nabije omgeving van het hippe Strijp-S. Die locatie is fijn. Uit de drukte van het centrum, maar genoeg reuring om een gezellige plek te zijn.

Header beeld door Anne Verhoef

Koffie drinken bij de voormalige ETOS

Het is een plek waar je steeds weer naar terug keert, gewoon omdat het nooit tegenvalt. Wat ook meehelpt is de stempelkaart: na 10 koffie krijg je de 11e gratis. Ik heb er al menig stempelkaart vol gespaard en veel anderen met mij, want het Koffiehuisje heeft veel trouwe bezoekers. Het Koffiehuisje zit in een hoekpand met een historie. Het is namelijk de voormalige ETOS kruidenierswinkel, opgericht door het Philipsconcern.

Een fijne lichte plek voor groot en klein

Voorin de lichte zaak zit je naast grote ramen die uitkijken op de mooi gerenoveerde arbeiderswoningen van Philipsdorp en vanuit de juiste hoek voorin zie je ook het PSV stadion. Achterin de smalle zaak is een ruimer gedeelte met een kinderhoekje. Een ouderwetse houten klapbankje vind je boekjes, legpuzzels, autootjes en ander speelgoed voor de allerkleinsten. Op de plankjes iets hoger de potloden en papier voor wat grotere kinderen. Zodra de eerste stralen van de lentezon schijnen wordt de brede stoep uitgebreid met een terras. Daar is het heerlijk in het zonnetje zitten.

Het Koffiehuisje Eindhoven | UrbanMoms.nlBeeld door Anne Verhoef

Broodje, soep van de dag of toch maar die appeltaart?

Het Koffiehuisje opende haar deuren medio december 2017, dus niet echt een newbie meer, maar here to stay. De menukaart bevat alles wat je nodig hebt voor ontbijt (yogurt met granola of croissant met beleg én je mag het de hele dag bestellen), koffie-met-iets-lekkers en een gezonde brunch/lunch. Uiteraard Brabantse worstenbroodjes van Houben (ook vegetarisch), tosti’s en verse soep van de dag. Maar ik heb altijd meer interesse in de broodjes met bijzondere toppings, zoals pompoen-cashewspread met zonnetomaatje, Bredase geitenkaas met ingelegde rode juinen of makreelsalade met radijs & augurk. Of… toch maar weer appeltaart?

Het Koffiehuisje
De Jonghlaan 32 in Eindhoven
ma: gesloten, di t/m vr: 8:00 – 17:00, za & zo: 9:00 – 17:00

Het Koffiehuisje Eindhoven | UrbanMoms.nl

(Visited 406 times, 1 visits today)
About the author
Neeltje is marketing professional én werkt als sporttrainer voor Viamama Eindhoven. Samen met haar man, hun 3 jonge kinderen en poes Kasih woont ze in Geldrop, op fietsafstand van het zich continue ontwikkelende centrum van Eindhoven. Bewust omgaan met haar tijd, geld en onze planeet vindt ze belangrijk. Graag deelt ze haar tips voor gezellige en bijzondere hotspots met jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *