Jipfish bolderkar | UrbanMoms.nl

HIP EN HAAGS: DE JIPFISH WAGON

Net als de meeste Randstedelingen heb ik helaas geen grote schuur tot mijn beschikking. Opbergruimte blijft een schaars goed en daarom kan ik erg blij worden van slimme en mooie (het oog wil ook wat en misschien is opbergen dan minder noodzakelijk) oplossingen. Zoals de Jipfish Wagon, een opklapbare bolderkar.

Ontworpen in Den Haag en verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren

Peter Roeland, industrieel ontwerper, is het brein achter de Jipfish Wagon en runt de zaken nu samen met zijn vrouw Saskia. Peter ontwerpt normaal gesproken vooral voor anderen en wilde nu ook weleens zelf iets creëren, zonder zich aan anderen te conformeren.
Als vader van drie kleine kinderen kwam hij vervolgens op het idee om de ouderwetse bolderkar een nieuw uiterlijk te geven en aan te passen aan de behoeften van de stadse mens. Wat Peter kenmerkt, is dat hij het belangrijk vindt om met goede, duurzame materialen te werken.
Hij wil de afvalberg zoveel mogelijk beperken en is van mening dat de verantwoordelijkheid daarvoor niet bij de consument moet liggen, maar bij de ontwerper. Voor zijn ontwerpen gaat hij daarom op zoek naar de beste materialen.
Jipfish bolderkar | UrbanMoms.nl

Van wasmand tot kar

De totstandkoming van de Jipfish Wagon nam enkele jaren in beslag. Dat kwam vooral omdat het ontwerpen en de materiaalkeuze allemaal naast het reguliere werk moest gebeuren, dus in de avonduren en in de weekenden. Om te testen hoe groot de kar moest worden, gingen de kinderen in de wasmand en timmerde Peter een prototype, een houten bak met pvc-buizen. Dat er veel liefde en energie in het karretje is gestoken, is te zien! Het eindresultaat is een fijn, blits karretje. Met een oerdegelijk frame en een bak van mooi gebogen berkenhout. Niet goedkoop, maar wel een kar waar je jaren plezier van kunt hebben en die je overal mee naar toe kunt nemen. Op naar het strand of de kinderboerderij! De Jipfish Wagon is online te koop via jipfish.com. Daar vind je ook een filmpje waarop te zien is hoe je de kar kunt inklappen.

Jipfish bolderkar | UrbanMoms.nl

Jipfish bolderkar | UrbanMoms.nl

(Visited 1.026 times, 1 visits today)
About the author
Lotte (32) is freelance tekstschrijver, woont samen en is mama van Loek ('15). Zij woonde tot voor kort in Den Haag, maar heeft de mooie stad achter de duinen inmiddels ingeruild voor Haarlem. Op de blog deelt ze leuke hotspots en fijne kinderboeken tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *