Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nl

HOCKEY BIJ PANASJ: EEN STOERE ACTIVITEIT VOOR KIDS VAN 3-10 JAAR door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (3) en Morrison (1). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Trainingsbroek? Check. Poloshirt? Check. Stickerboekje? Check. Hockeystick? Check. Het is weer zaterdag, op naar Panasj!
Wij waren al een tijdje op zoek naar een leuke, sportieve activiteit voor Pelle. De enige activiteit die hij tot zijn 3e deed, was peuterdansen en tja dat was op een gegeven moment natuurlijk niet zo stoer meer. Hij viel eerlijk gezegd ook wel een beetje buiten de boot in zijn Spidermanpak naast alle lieve roze balletpakjes… Gelukkig wees iemand ons op Panasj, waar hij nu al bijna een jaar met plezier naartoe gaat.
Panasj is hockey voor kids van 3 tot 10 jaar. Ideaal voor die leeftijd natuurlijk, want ook deze kids hebben energie voor 10, maar ze mogen pas vanaf 5/6 jaar echt gaan sporten bij een club. Panasj huurt diverse gymzalen in basisscholen, op tijden dat de scholen gesloten zijn. Pelle speelt in Amsterdam Zuid, maar er zijn meerdere Panasj locaties in Amsterdam en ze hebben ook locaties in diverse andere steden.

Bij Panasj draait het om meer dan alleen een beetje met de bal heen en weer spelen, er wordt gedanst, gerend en er worden spelletjes gespeeld. Loes (Pelle’s trainster en zelf ook actief hockeyster) wikkelt volgens een bepaald ritme een “training” af die wekelijks verschilt. 45 minuten lang doe je verschillende oefeningen zoals spieren losmaken, dieren imiteren op muziek, behendigheidsoefeningen, rennen op muziek, balansoefeningen etc. Al deze oefeningen doen de kids samen met hun vader of moeder en (niet onbelangrijk) een hockeystick. En aan het einde van de les krijgen de kids een welverdiende sticker van Loes in hun eigen stickerboekje.

Helaas kun je niet zomaar langs komen om mee te doen, je moet eerst lid worden van Panasj. Voordeel is wel weer dat je zo’n super cool Panasj poloshirtje krijgt. En aan het einde van het seizoen kun je ook je hockeydiploma behalen!
De oprichters hebben naast Panasj ook Voetjebal opgezet. Dit verloopt via hetzelfde principe, alleen dan met een voetbal natuurlijk. Daarnaast organiseren ze ook hockey- en voetbalkampen in de zomervakantie.

Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nl

Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nl

Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nl

Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nl

Panasj hockey Amsterdam | UrbanMoms.nlKijk voor meer informatie eens op www.panasj.nl.

(Visited 360 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

  1. Wat een leuk artikel! Mijn dochter heeft zo’n twee jaar lang hockey gespeeld bij Panasj in Utrecht. Met heel veel plezier. Voetjebal kende ik eerlijk gezegd niet. Misschien leuk voor onze zoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *