Stokke Tripp Trapp | UrbanMoms.nl

HOE DOET ZIJ DAT? Urban mom én ondernemer in het weekend

Stadse moeder én ondernemer. Hoe gaat dat er in het weekend aan toe?

Wie: Esther (35, eigenaar van UrbanMoms.nl en Blogstreet), Sander (zelfstandig ondernemer) en zoontjes Flint (6) en Riff (1,5)
Waar:
Rotterdam

“Hoe ziet mijn leven er als moeder en ondernemer uit in het weekend? Net zo druk en hectisch als door de week, wanneer ik heen en weer sjees tussen kantoor, school en kinderdagverblijf? Stokke vroeg mij om een willekeurige dag uit het weekend te omschijven, so here we go!”

Zaterdagochtend 7.00 uur

Geen wekker die afgaat, maar onze kleine man die steevast als wekker dient rond dit tijdstip. Meestal rond 6.45 uur, maar tot zeker 7.00 uur zijn wij Oost-Indisch doof ;) Ook Flint wordt wakker van wekkkertje Riff en samen stappen we ons bed uit, terwijl Sander vaak nog een uurtje langer blijft liggen.

Pannenkoeken, pap of brood

Meestal bak ik in het weekend havermout pannenkoekjes, omdat we dan net iets meer tijd hebben. De pannenkoekjes zijn zo gemaakt. Flint eet ze het liefste met poedersuiker en Riff vind ze heerlijk met wat blauwe bessen en banaan. Maar Riff wordt ook blij van een papje, zoals je kunt zien ;).

Stokke Tripp Trapp Tray | UrbanMoms.nl
Riff in de Stokke Tripp Trapp mét tafelblad

9.15 uur Vader-zoon uitje

Zaterdagochtend is vaste prik voor zwemles. Sander neemt dit altijd voor zijn rekening. Vooraf dachten we dat zwemles vreselijk was; op een snik hete tribune kijken naar huilende kinderen die liever iets anders doen dan zwemmen. Maar niets blijkt minder waar. Flint vind zwemles erg leuk en het is echt een vader-zoon uitje geworden!

11.30 uur Lunch time!

Na de zwemles gaan we meestal ergens in de stad lunchen. Wij vinden de restaurantjes in en rondom de Pannenkoekstraat erg leuk. Dus de ene keer lunchen we bij Picknick, Vlaamsch Broodhuys of Sajoer. Ook bij CROOS in Crooswijk zijn we graag geziene gasten. En eens in de maand hebben ze daar op zaterdag ook een Knutsel Klup voor kids van 5-8 jaar, super leuk!
Ook Uit Je Eigen Stad is favoriet! Voor de kids hebben ze er pannenkoeken (staat niet op de kaart) en ze kunnen zich buiten goed vermaken in de zandbak of natuur speeltuin.

Uit Je Eigen Stad | UrbanMoms.nl
Uit Je Eigen Stad

Middag dutje

Na de lunch gaan we meestal naar huis, omdat Riff nog even moet slapen. Wij rommelen meestal even in huis (ja, de was moet ook nog gedaan worden) en Flint speelt steevast met zijn Lego om even te ontspannen na de toch wel intensieve ochtend.

16.00 uur

Aan het einde van de middag gaan we vaak nog even naar vrienden of familie, want bijna elk weekend hebben we wel een feestje of borrel. Gezellig!
Wanneer er geen feestjes op de planning staan, gaan we regelmatig naar het strand of met z’n 4-en een hapje eten. La Pizza is dan favoriet. Super goed én snel Italiaans eten, vlakbij het Westerlijkhandelsterrein. Echt een aanrader met kids. Ga wel op tijd, want reserveren is niet mogelijk.

La Pizza | UrbanMoms.nl
La Pizza

Als we thuis eten, maak ik met Flint vaak pizza. Zijn favoriet. Hij snijdt dan de champignons, terwijl ik de rest van de pizza beleg. Leuk om samen te doen ook.

20.00 uur

In het weekend is het meestal een uur of 20.00 dat de jongens naar bed gaan. De oudste soms nog iets later. Op zondag slapen ze toch uit. Toch? (haha, wie hou ik hier voor de gek)

20.30 uur

Nadat de jongens naar bed zijn gebracht, schuiven Sander en ik met een cola-tje en een glas bubbels op de bank. Ready voor een avondje Netflix. De laptop blijft dicht. Even niets hoeven. Dat is fijn.

Dit artikel is in samenwerking met Stokke tot stand gekomen.

(Visited 97 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *