Bezisa: handgemaakte kraam cadeautjes | UrbanMoms.nl

HOTSHOP BEZISA: HANDGEMAAKTE (KRAAM) CADEAUTJES door Lotte

Ik houd van natuurlijke kleuren en materialen. Qua kleding, interieur en ook qua babyspullen. En als die producten ook nog eens op een mooie manier gemaakt worden, is dat voor mij een extra bonus. Een vondst waar ik erg blij van werd, zijn de wagenspanners en bijtringen van webshop Bezisa. Handgemaakt en naar eigen smaak samen te stellen qua kleur en vorm. En extra leuk: je hebt de mogelijkheid om een naam en/of geboortedatum toe te voegen.

Ik zocht de maker van al dit moois op in haar woonplaats Woerden: Janneke Terlingen (28 jaar), moeder van Isa, Bente en Ole. Ondernemen, mooie dingen maken en tegelijkertijd thuis bij haar kinderen zijn. Het is voor Janneke de ideale mix, een droom die uitkomt. Het begon allemaal tijdens haar tweede zwangerschap. “Ik zat al vroeg in mijn zwangerschap thuis en verveelde me stierlijk. Daarom bekeek ik instructiefilmpjes op YouTube en leerde ik mezelf haken en naaien.”

Bezisa: handgemaakte kraam cadeautjes | UrbanMoms.nl

Al gauw had ze zo’n twintig tasjes gemaakt, die ook bij vrienden en bekenden in de smaak vielen. “Omdat mijn kinderen niets aan twintig tasjes hebben, besloot ik ze te verkopen.” Het resulteerde uiteindelijk in webshop Bezisa, waar tegenwoordig van alles te vinden is: van speenkoorden en bijtringen tot wagenspanners, kettingen, kaarten en posters.

“Ik vind het leuk om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen en steeds weer nieuwe producten te maken.”
Haar inspiratie haalt ze van Pinterest, Instagram en Etsy. “Ik let wel op trends, maar probeer vooral mijn eigen koers te varen.”

Bezisa: handgemaakte kraam cadeautjes | UrbanMoms.nl

De producten die ze maakt, ontstaan vaak uit een eigen behoefte. “Ik zocht voor Ole bijvoorbeeld een mooie mobiel voor boven de box. En dan geen lelijk ding van plastic. Ik besteed zelf graag aandacht aan mijn interieur, dan wil ik niet ineens zo’n kermisattractie in huis.” Dus ze bedacht een variant met hout en vilt en kwam vervolgens ook op het idee om een bijtring te maken.
“Wat voor mij het beste werkt is aan de slag gaan en dan gewoon wat uit te proberen. Ik vind het heerlijk om met mijn handen te werken, dat is waar ik blij van word. En het is helemaal leuk als anderen je werk weten te waarderen.”

Bezisa: handgemaakte kraam cadeautjes | UrbanMoms.nl

Photo credits: Michel Boelens

(Visited 1.159 times, 1 visits today)
About the author
Lotte (32) is freelance tekstschrijver, woont samen en is mama van Loek ('15). Zij woonde tot voor kort in Den Haag, maar heeft de mooie stad achter de duinen inmiddels ingeruild voor Haarlem. Op de blog deelt ze leuke hotspots en fijne kinderboeken tips.

3 Comments

  1. Hi Lotte,
    Ik heb Bezisa ook ontdekt en ben ook helemaal weg van haar kaarten en kinderkettingen. Echt een enorm succes als ik deze verstuur of cadeau geef.

    1. Goed te horen, Aafke! De kaarten zijn inderdaad ook mooi gemaakt. Ik vind het leuk dat Janneke steeds weer nieuwe technieken uitprobeert, zichzelf blijft uitdagen en nieuwe items bedenkt. Zeker geen dame die stil blijft zitten. Ben benieuwd waar ze dit jaar allemaal mee komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *