Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

HOTSHOP DEN HAAG: CONCEPTSTORE COLLECTIV

Sinds november 2015 heeft Den Haag er weer een pareltje bij: conceptstore Collectiv. Een tijdelijke parel welteverstaan, want Collectiv is één van de projecten vanWE LOVE THIS CITY, een idee van SHPPR Events in samenwerking met de gemeente Den Haag. Met WE LOVE THIS CITY willen ze het Haagse Hofkwartier nieuw leven inblazen en daarom komen ze met nieuwe (tijdelijke) invullingen voor leegstaande winkelpanden. Conceptstore Collectiv is daar één van.

Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

De conceptstore brengt ruim twintig (beginnende) ondernemers en ontwerpers bijeen onder één dak. Zij runnen de conceptstore gezamenlijk en staan ook een paar keer per maand zelf in de winkel. Het gezamenlijk optrekken zorgt voor een mooie mix in het assortiment. Kussens en vintage meubels van De Verbaasde Ree, tassen en clutches van Jee Bags, T-shirts en sweaters van Cotton Candies, sieraden van My Treasure Hunts, kinderkleding van Miolwen en nog veel en veel meer. Allemaal producten die je niet gauw bij andere winkels aantreft.

Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

Ondernemen met passie

Volgens Sanne van Leenen van SHPPR Events, die het project heeft opgezet, is exclusiviteit ook een van de uitgangpunten geweest bij de selectie van de deelnemers. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat de producten met passie ontworpen of gemaakt worden en dat de ondernemers een goede en eerlijke ondernemingsvisie hebben.” Af en toe komen er nog nieuwe deelnemers bij. Sanne: “Dat is vaak nog knap lastig, want de winkel is al flink gevuld.”

Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

Time for coffee

Uitgeshopt of toe aan een relaxmoment? Duik dan het horecagedeelte in van Collectiv en trakteer jezelf op koffie van Pop Up Espresso. Taartje erbij van Sprinkles Bakery en je kunt er weer een paar uur tegenaan!

Hotspot Collectiv Den Haag | UrbanMoms.nl

Conceptstore Collectiv vind je aan de Prinsestraat 5a in Den Haag.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Zoals nu bekend is (maart 2016), blijft de conceptstore zeker nog een half jaar open. Bekijk de Facebookpagina voor actuele informatie.
Website welovethiscity.nl

Foto’s: Michiel Boelens

(Visited 3.960 times, 1 visits today)
About the author
Lotte (32) is freelance tekstschrijver, woont samen en is mama van Loek ('15). Zij woonde tot voor kort in Den Haag, maar heeft de mooie stad achter de duinen inmiddels ingeruild voor Haarlem. Op de blog deelt ze leuke hotspots en fijne kinderboeken tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *