Gnoomdesign Haarlem | UrbanMoms.nl

HOTSHOP HAARLEM: GNOOMDESIGN

In de Kleine Houtstraat in Haarlem is er altijd wel iets te zien. Het mag dan het woord ‘klein’ in de straatnaam hebben, het is groots in variatie van bijzondere koffietentjes, conceptstores en winkels. Elke keer als ik er doorheen fiets of wandel, valt mijn oog weer op iets nieuws. Zo kwam ik de winkel ‘Gnoom Design’ aan de Kleine Houtstraat 6 tegen. Met een dochter van drie jaar, rijkt mijn inspiratie (en geduld) vaak niet verder dan de H&M, Zara of HEMA als het gaat om kinderkleding. Nog maar niet te beginnen over kraamkado’s of speelgoed dat stijlvol in de woonkamer mag rondslingeren.

Eigenaren Naomi en Julius – getrouwd stel en kersverse ouders van zoon Yven – ondervonden hetzelfde. Met hun wederzijdse interesse in design maakten zij hun droom waar en openden april 2016 hun winkel ‘Gnoom Design’, de kinder lifestylewinkel voor 0-6 jarigen in Haarlem.

Gnoomdesign Haarlem | UrbanMoms.nl

Je kunt er terecht voor de complete babyuitzet

Van kleding, speelgoed, meubels tot wasmiddel. Maar ook aan peuters en kleuters is gedacht. Gnoom Design verkoopt niet-alledaagse producten van relatief onbekende merken van eigen bodem, Scandinavië, Duitsland of Spanje. Alles is met zorg samengesteld op design en vormgeving. Daarnaast zijn de producten zoveel mogelijk biologisch en/of maatschappelijk verantwoord geproduceerd, want dat is waar zij voor willen staan.

Gnoomdesign Haarlem | UrbanMoms.nl

De ‘Mug’ knuffel is grote hit

Leuk detail is dat hun eigen merk ‘Gnoom’ ook een plek in de winkel heeft. In het atelier achterin worden boxzakken, knuffels en knisperdoekjes ter plekke gemaakt. Drie jaar geleden werd hun grootste hit, de knuffel ‘Mug’ geboren. Inwoners van Haarlem worden ook wel muggen genoemd en dus gaf Naomi haar pasgeboren nichtje een handgemaakt mug als knuffel. Zo geschiede en de muggen vliegen als warme broodjes over de toonbank! Liever een persoonlijke knuffel geïnspireerd op het geboortekaartje van jouw kleintje? Gnoom Design weet er iets moois van te maken.
De winkel heeft een gezellig speelhoekje waar de nieuwste puzzels kunnen worden getest en zodat jij op je gemak kunt rondneuzen.

Kom je niet uit de buurt van Haarlem? Niet getreurd, ze hebben ook een heerlijke website met gratis verzending boven de €75,-: gnoomdesign.nl

Gnoomdesign vind je aan de Kleine Houtstraat 6 in Haarlem, 023-7370551.

Gnoomdesign Haarlem | UrbanMoms.nl

(Visited 607 times, 2 visits today)
About the author
Maureen (34) woont in Haarlem en is moeder van Bo (aug ’13). Na haar opleiding aan Academie Artemis is zij inmiddels freelance beeldredacteur en stylist voor o.a. Kek Mama en helpt met MakeYourBrand.nl merken aan een eigen stijl en identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *