Hotspot Anne&Max Eindhoven: ‘jouw huiskamer in de stad’

Op een frisse zondagochtend zocht ik met mijn kleuterdochters de warme ‘huiskamer’ van Anne&Max Eindhoven op. Het was een gezellige drukte in deze gezellige ontbijt- slash koffie- slash lunchzaak net buiten het centrum. De Kleine Berg is één van de drie bekende winkelstraten van de het artistieke buurtje van Eindhoven, de wijk ‘De Bergen’. In het kinderhoekje onder de grote trap speelden verschillende peuters in het speelgoedkeukentje.

Bakstenen muren en een urban jungle tuinkamer

Op 31 augustus was de officiële opening van het Eindhovense filiaal van de franchise, die ook al in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zit. Het pand van Anne&Max op de Kleine Berg in Eindhoven is stijlvol en ruimtelijk ingericht met baksteenmuren, hout en zwart staal. De eyecatcher op de begane grond is de lichte tuinkamer achterin. Daar staat een grote leestafel, waar je ook met de laptop kunt zitten tussen de staande en hangende groene kamerplanten.

Anne&Max Eindhoven | UrbanMoms.nl

Hoera voor spelletjes op tafel

Middenin de zaak staat een grote witte trap, die uiteraard beklommen moest worden. Op de eerste verdieping vonden we al snel de spelletjeskast en boekenkast. Vol enthousiasme werd een kinderversie van Mens-erger-je-niet uitgestald op de grote tafel. Nadat de koffie verkeerd, glazen ranja, ambachtelijke appeltaart met slagroom én witte chocoladetaart met passievruchtencoulis (zelf gekozen uit de vitrine, uiteraard) waren gebracht kon de pret beginnen.

Goede producten en prettige mensen

Anne&Max werkt zoveel mogelijk met biologische, ambachtelijke en fairtrade producten. Naast de gebruikelijke koffies, thees en juices, serveert Anne & Max ontbijtbowls, huisgemaakte soepen, bio desembrood sandwiches en salades. Er is een kleine kinderkaart én je kunt aan de High Tea of High Wine. Ook als je vegan eet, heb je voldoende keuze. De prijzen lijken me net iets hoger dan gemiddeld, maar de kwaliteit is prima in orde. Het personeel is oprecht vriendelijk en er hangt een fijne ongedwongen sfeer.

Anne&Max Eindhoven | UrbanMoms.nl

Quality time…

Terwijl de kinderen na het bordspelletje ambitieus verder gingen met een puzzel van 500 stukjes scande ik de koppen van de weekendkrant. Maar al snel legde ik die weer weg, want mindfull puzzelen op de zondagochtend met je kleuterdochters is veel waardevoller, nietwaar?

Anne&Max vind je aan de Kleine Berg 79-81 in Eindhoven
Openingstijden: ma t/m za van 08-18 uur en zo van 09-18 uur.

Kijk op de website van Anne&Max voor actuele openingstijden en het menu.

(Visited 477 times, 1 visits today)
About the author
Neeltje is marketing professional én werkt als sporttrainer voor Viamama Eindhoven. Samen met haar man, hun 3 jonge kinderen en poes Kasih woont ze in Geldrop, op fietsafstand van het zich continue ontwikkelende centrum van Eindhoven. Bewust omgaan met haar tijd, geld en onze planeet vindt ze belangrijk. Graag deelt ze haar tips voor gezellige en bijzondere hotspots met jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *