Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

HOTSPOT EINDHOVEN: PIET HEIN EEK door Lonneke

Ken je Strijp-R al? Het is haast een schande dat ik nog niet eerder heb geschreven over een van de fijnste plekken van Eindhoven op deze plek. Op steenworp afstand van het leuke Strijp-S zit het terrein van Eindhovens bekendste ontwerper Piet Hein Eek. Zijn ontwerpen met o.a. sloophout zijn wereldberoemd geworden. We brengen regelmatig een bezoekje aan Piet Hein Eek.

Je kunt de werkplaatsen inkijken en zien hoe het hout bewerkt wordt. Een rondje wandelen in de showroom waar je de hele collectie meubels kan bewonderen. De bijbehorende winkel wil je ook niet missen. Naast het merk PHE vind je hier allerlei andere bijzondere dingen. Tassen van Freitag, posters van studio Boot, en vele andere prachtitems voor in huis. Dit van zowel andere (lokale) designers als grote labels. Een erg toffe collectie dus!

Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

Smullen in het restaurant

Het PHE restaurant is ook een fijne plek. De relaxte sfeer en het (h)eerlijke eten zijn een ideale combinatie. Ik kom hier regelmatig voor koffie, lunch of een werkafspraak. Of, in dit geval, rond borreltijd voor een uitje met de kids. Die smullen mee en vermaken zich intussen met de inhoud van de spelletjeskast. Van nostalgische vintage spelletjes tot modern design speelgoed vissen ze uit de kast. Een heerlijk relax-momentje met tijd voor elkaar komt als geroepen in een drukke werkweek.
Als je de kans krijgt, dus zeker een bezoekje waard. Verken meteen het hele terrein want er zitten nog heel wat kleine creatieve ondernemers gevestigd hier. Voor meer info zie pietheineek.nl.

Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

Piet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nlPiet Hein Eek Eindhoven | UrbanMoms.nl

(Visited 444 times, 1 visits today)
About the author
Lonneke woont in Eindhoven met manlief en 2 kids. Ze is drijvende kracht achter WOWN! en blogt op Bubblemint.nl. Ze is gek op design, citytrips en ze gaat er graag op uit met de kids! Op UrbanMoms deelt Lonneke de trendy hotspots in de lichtstad met jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *