Lunchroom Lot Den Haag | UrbanMoms.nl

HOTSPOT DEN HAAG: LUNCHROOM LOT door Lotte

Een van mijn favoriete (lunch)plekken in de stad is Lot, in de Haagse Bomenbuurt. Kidproof, no-nonsense, mooi ingericht en een fijne kaart. Veel gerechten op de kaart zijn biologisch en/of huisgemaakt en daarnaast wisselt de kaart ook geregeld van samenstelling. Hét grote voordeel wanneer een van de eigenaren al ruim zeventien jaar kok is en het leuk vindt om nieuwe gerechten te proberen.

Roel de Hamer: “Ik heb hiervoor bij sterrenrestaurants gewerkt, waar het standaard is om steeds weer nieuwe gerechten te serveren. Het viel me op dat veel lunchplekken daarin achterblijven en eeuwig het broodje geitenkaas of het geijkte broodje zalm blijven aanbieden. Marieke en ik wilden het met Lot graag net even anders doen.”

Lunchroom Lot Den Haag | UrbanMoms.nl

Speelhoek en tuin

Bij Lot (vernoemd naar het dochtertje van eigenaren Roel en Marieke de Hamer) kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Voor het ontbijt kun je denken aan croissants, overnight oatmeal en kwark met granola. Voor de lunch is er keuze uit soep, salades en brood met verrassende combinaties.
Zo serveren ze brood met Jerk kip (een Jamaicaanse marinade), avocado en srirachadressing en brood met gerookte makreel, dadelspread en citroendressing.

Ook aan de kinderen is gedacht. Voor hen is er bijvoorbeeld brood met eigengemaakte noten-, pinda- of chocoladepasta. Zijn ze uitgegeten? Dan kunnen ze de speelhoek in. Of naar buiten, want Lot heeft (hoera!) ook een tuin! Waar je overigens als ouder ook heel lekker kunt zitten. Koffie met een huisgemaakt taartje erbij en genieten maar.

Lunchroom Lot Den Haag | UrbanMoms.nl

Take-away

Bang dat je niet kunt kiezen met al dat lekkers? No worries. Alles wat op de kaart staat, kun je namelijk ook meenemen. Daarnaast is er wekelijks nog een extra gerecht, speciaal voor de take-away. Wat het gerecht van die week is, lees je op de website van Lot of op hun Facebookpagina.

Lot vind je aan de Thomsonlaan 100A in Den Haag.
Openingstijden: di t/m zaterdag 8:00 tot 18:00 uur.

Foto’s: Michiel Boelens

Lunchroom Lot Den Haag | UrbanMoms.nl

Lunchroom Lot Den Haag | UrbanMoms.nl

(Visited 1.077 times, 1 visits today)
About the author
Lotte (32) is freelance tekstschrijver, woont samen en is mama van Loek ('15). Zij woonde tot voor kort in Den Haag, maar heeft de mooie stad achter de duinen inmiddels ingeruild voor Haarlem. Op de blog deelt ze leuke hotspots en fijne kinderboeken tips.

2 Comments

  1. Ik mag mij gelukkig prijzen want dit leuke tentje iis bij ons om de hoek! Zelfs dochterlief vindt het geweldig om bij Lot te gaan spelen in de grote speelhoek en een croissantje te eten. Mama kan dan rustig haar koffie drinken :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *