Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

HOTSPOT HAARLEM: HET KWEEKCAFÉ

Op mijn lijstje stond al een paar weken om nieuwkomer het Kweekcafe te bezoeken, maar omdat het niet in het stadscentrum ligt, vergat ik het simpelweg steeds. Eindelijk stapte ik dus op mijn fietsje naar Haarlem Noord en voor mijn gevoel stapte ik zo ‘the secret garden’ binnen; genaamd de Stadskweektuin. Bij direct omwonenden geheid bekend, maar voor mij een ware eye-opener! Waarom wist ik dit niet?

Fijne plek voor jou en je kids

Kinderen kunnen spelenderwijs de tuin ontdekken door middel van kabouter opdrachten, leren over cactussen en citrus- en bananenbomen in de Tropische kas, dieren kijken in de Beestjestuin, ravotten in de speeltuin of verdwalen in het kleine doolhof. Behalve dat er regelmatig evenementen zoals biologische markten of workshops worden georganiseerd zit er vanaf november 2016 in de enorme kas het Kweekcafé.

Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

Deze is opgezet middels crowdfunding door de enthousiaste Maaike en Brigitte. Zij kwamen hier vaak met hun kinderen en misten een fijne plek voor een goede kop koffie. De Stadskweektuin wil een duurzaam stadspark worden en het café sluit hier perfect op aan. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten, talenten samenkomen, inspireren en podium pakken. ‘Plek en Podium’ zoals ze het zelf noemen.

Ongedwongen en nostalgische sfeer

Het Kweekcafé is bestaat uit twee delen. Het voorste deel, waar de keuken en bar zich bevinden, is een voormalige timmerwerkplaats. Deze is verwarmd, knus ingericht en er is een kleine speelhoek te vinden. Achter de schuifdeur ligt de enorme, lichte kas. Hier is geen verwarming maar zodra de zon doorkomt is het hier heerlijk vertoeven. De sfeer is ongedwongen en nostalgisch te noemen, aangezien het meubilair uit de oude V&D en Egelantier komt. Kinderen mogen hier los gaan op de sjoelbak of rondscheuren met de poppenwagen.

Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

Wil je zelf iets lezen, dan is hier een mini-bieb voor het lenen of ruilen van oude boeken. Natuurlijk mag iets lekkers niet ontbreken. Proef vooral de (h)eerlijke worteltaart, dadelbrownies en bananenmuffins met daarbij bruislimonade. Alles wat wordt geserveerd is van ondernemers uit de regio en geheel natuurlijk.

De stadskweektuin is nu al een prachtige plek, maar het wordt alleen maar leuker met de toekomstige natuurspeeltuin, waterpartijen en yogaschool. Ik ben blij verrast!

// Het Kweekcafé vind je aan de Kleverlaan 9 in Haarlem //
Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 8:30-17:00 uur, zaterdag en zondag 9:30-17:00 uur.
Op maandag en dinsdag en in de avonden: beschikbaar voor bijeenkomsten en activiteiten
Kijk voor meer informatie eens op hun Facebook pagina.

Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

Het Kweekcafe Haarlem | UrbanMoms.nl

(Visited 1.696 times, 1 visits today)
About the author
Maureen (34) woont in Haarlem en is moeder van Bo (aug ’13). Na haar opleiding aan Academie Artemis is zij inmiddels freelance beeldredacteur en stylist voor o.a. Kek Mama en helpt met MakeYourBrand.nl merken aan een eigen stijl en identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *