Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

HOTSPOT HAARLEM: NATUUR SPEELEILAND

Een eiland? In de natuur? Waar kinderen lekker kunnen doerakken? Natuur Speeleiland klinkt voor mij als muziek in de oren. Zeker met de zomervakantie in het vooruitzicht, vraag ik mij wel eens af hoe nu weer een dag ‘leuk’ in te vullen.

Met schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik tijdens de vakantie turen op dat rechthoekige schermpje net iets te vaak toelaat. En als dan ook nog de vraag komt wat dat kruipende beestje met een huisje op zijn rug is, weet ik dat het tijd is om wat natuur op te snuiven.

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

Hutten bouwen en ravotten

Voor kinderen -van stadsouders zoals ik- heeft Chantal Bakhuis van Kickzy, Natuur Speeleiland opgericht. Zij merkte dat er een plek waar kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte hebben om hun gang te gaan hier nog niet bestond. In december 2016 ontstond het idee en een paar maanden later had Haarlem er een eiland bij.

Hutten bouwen in het bouwdorp, diertjes onderzoeken in het insectenhotel en de vlindertuin, groentekennis opdoen in de moestuin, hindernissen over boomstammen, verdwalen in het doolhof of de wilgentunnel, vies en nat worden in de kruiptunnel, ravotten, klimmen, sjouwen, bouwen. Noem maar op, het kan en mag allemaal bij Natuur Speeleiland. Kinderen kunnen hier hun energie én fantasie kwijt.

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

Kids op ontdekkingstocht en koffie voor jou

Het eiland is het leukst voor ruige rakkers van 4-12 jaar. Het spelen is op eigen risico maar er is wel een begeleider aanwezig om een helpende hand te bieden en uitleg te geven over de groenten, de diertjes en hoe tegen de plaspaal (voor jongens) en op een Dixie (voor meisjes) te plassen.

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

Als ouder zijnde kun je je even terugtrekken voor een hapje en een drankje bij het naastgelegen Veerkwartier. Al worden ouders van kinderen onder de zes jaar gevraagd om dat ontspannen bezoek bij de buren nog even uit te stellen.

Lukt het jou nog wel om je eigen kinderen te vermaken, maar is een hele bubs een te grote uitdaging? Ook voor een kinderfeestje of schooluitje kun je bij Chantal terecht. De kinderen gaan op schattenjacht en sporen zoeken, krijgen een pannenkoek, appel, onbeperkt limonade en een diploma. De jarige job gaat niet naar huis zonder een cadeautje. Dit feestje kost €12,50 per kind.

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

// Natuur Speeleiland vind je aan Kruisstraat A. Hofmanweg 62 in Haarlem //

Openingstijden: van 1 maart t/m 31 oktober geopend, woe-vrij 12:00-17:00, za-zo 10:00-17:00, tijdens vakanties alle dagen 10:00 – 17:00.

Losse bezoeken: tot 2 jaar gratis, 2-4 jaar €5,50 (dagkaart) of €3,50 (uurkaart), 5-12 jaar €7,50 (dagkaart) of €5,50 (uurkaart)

10 rittenkaart (11e keer gratis):
2-4 jaar €30,-
5-12 jaar €50,-

Appel en limonade inbegrepen. Ouders en verzorgers gratis entree. Alleen pinnen mogelijk.

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

Natuur Speeleiland Haarlem | UrbanMoms.nl

(Visited 448 times, 1 visits today)
About the author
Maureen (34) woont in Haarlem en is moeder van Bo (aug ’13). Na haar opleiding aan Academie Artemis is zij inmiddels freelance beeldredacteur en stylist voor o.a. Kek Mama en helpt met MakeYourBrand.nl merken aan een eigen stijl en identiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *