HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: PLLEK, DE CREATIEVE HANG-OUT OP DE NDSM WERF door gastblogger Jessica

Even voorstellen: ik ben Jessica, e-commerce Buyer & Merchandise Manager bij Scotch & Soda en moeder van 2 zoontjes: Pelle (2010) en Morrison (2012). Ik woon samen met mijn vriend en de kids op 1-hoog in Amsterdam, precies op de grens van de bruisende Pijp en het chique Museumkwartier. Uit eten samen met de kids kan in Amsterdam soms nog best een uitdaging zijn. Dus heb ik er maar een persoonlijke uitdaging van gemaakt om deze restaurants te spotten. Vooral die leuke tenten waar je zonder kids ook nog graag naar toe gaat, zijn bij mij favoriet.

Vandaag reizen we af naar de achterkant van het Centraal Station, om precies te zijn, naar de aanlegsteiger van de 3 pontjes naar Amsterdam Noord. Wij pakken het linker pontje naar het NDSM-terrein. Ik ken de route voornamelijk als uitgaansroute naar de legendarische Stubnitz boot of naar het festival Valifest. Het pontje was dan altijd de aftrap naar een super gezellig feestje. Ach ja die good old days…

Stubnitz en Valifest VS bakfiets en kind

Anyway, een paar jaar later sta ik nog steeds op dat zelfde pontje, alleen nu ouder en wijzer en met bakfiets en kind.
Inmiddels is het NDSM-terrein DE creatieve broedplaats geworden van Amsterdam. Er is elk weekend wel wat leuks te doen en er staan de meest inspirerende monumentale gebouwen. Het NDSM terrein was vroeger een scheepswerf en dat zie je duidelijk terug in de architectuur. In sommige van deze kolossale gebouwen zitten nu grote bedrijven, maar ook de grootste vlooienmarkt van Amsterdam, de IJhallen, wordt elke 3 weken in zo’n imposant gebouw georganiseerd.

Verder staan er nog wat eyecatchers op het terrein, de 2 oude tramstellen als kunstobjecten, en staat er een enorme kraan recent die omgebouwd is tot luxe hotel met maar 3 suites en bovenin een jacuzzi. Het hotel is pas 2 maanden open en je kunt er ook nog een bungeejump maken! Geen goedkoop hotel, maar wel een super bijzondere ervaring lijkt me.

De creatieve hang-out op de NDSM werf

Naast die tramstellen en de grote kraan ligt Pllek. Een café/restaurant gebouwd in zeecontainers. Pllek is 365 dagen per jaar geopend en ze serveren er lunch en diner. In de zomer kun je hier heerlijk vertoeven aan het “strand” (met kiezelsteentjes) en in de wintermaanden kun je je verwarmen in het restaurant gedeelte. Een uitkomst als je net met bevroren handen en voeten gescoord hebt op de IJhallen.

Het interieur van Pllek bestaat uit meerdere Revolt-stoelen, heerlijke vintage leren banken en lange houten tafels. Boven is een soort vide waar je lekker languit op 1 van de banken kunt ploffen en beneden hebben ze een lounge hoek gemaakt waar je op de kleden kunt chillen.
Buiten staan de bekende picknicktafels en op het strandje is het een gezellig rommeltje diverse oude houten materialen: er staat een doorgezaagd bootje dat dient als bank en er liggen meerdere pallets om op te zitten of te gebruiken als ruggensteun.

Morris en ik nemen dit keer alleen een drankje bij Pllek en gaan buiten zitten in de halve boot om met de steentjes spelen. Morris in ieder geval, ik dwaal de hele tijd af, het is zo ontspannend om daar te zitten en naar de langs varende boten op het IJ te kijken…zucht…
Binnen zit het inmiddels behoorlijk vol voor 10u in de ochtend, veel jonge moeders met pas geboren baby’s, het lijkt verdacht veel op een reünie van de zwangerschapsyoga.

HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

Lunch, diner, feestje of yoga-les…

Ik heb inmiddels ook even snel de lunch-kaart erbij gepakt en die ziet er erg smaakvol uit: verschillende broodjes en een salade en voor de kids een Broodje Aap, 3 maal raden wat dat is? Precies, een boterham met chocolade pasta en banaan.
Op de diner-kaart zie ik nog veel meer lekkers staan: kroketten van wijting en ravioli van bieten en meikaas, mmmm we komen binnenkort een hapje eten!
Aan de kinderen wordt constant gedacht, voor hen staat er een hamburger op de dinerkaart en voor de liefhebbers een portie kibbeling. Als toetje vanille ijs met slagroom en knettergekke suiker.

Maar Pllek is meer dan alleen een café/restaurant: er worden regelmatig feestjes gegeven, je kunt er een zaal huren, er wordt wekelijks yoga-les gegeven en er is een kinderprogramma op zondag. Meer dan genoeg redenen om dat beroemde pontje eens te pakken naar het inspirerende NDSM-terrein. Believe me, je wordt er blij van.

HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: Pllek op het NDSM-terrein Amsterdam Noord | UrbanMoms.nl

(Visited 543 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *