Little Hanoi Vietnamees eten Parijs | UrbanMoms.nl

HOTSPOT: VIETNAMEES ETEN MET KIDS IN PARIJS door gastblogger Liz

Even voorstellen; mijn naam is Liz, en ik woon samen met Lou en ons zoontje Flip (0). We wonen samen in Amsterdam maar reizen graag de wereld over. We zijn altijd op zoek naar nieuwe local hotspots, jonge designers, en trendy gadgets. Steden waar we al vaker zijn geweest ontdekken we opnieuw met de kleine man en een kinderwagen ;-)

In een kleine zijstraat van Boulevard de Charonne ligt restaurant Little Hanoi. Een gewilde hotspot voor iedereen die van de Vietnamees houdt. Een Aziatische restaurant kan een uitdaging zijn in Parijs. Bij veel zaken wil je echt niet eten als je de keuken gezien hebt dus een lokale tip is nodig om teleurstelling te voorkomen.

Een blik door de ramen en het is meteen duidelijk dat een kinderwagen hier niet gaat passen. Vanavond gaat Flip dus mee in de draagdoek. Reserveren kun je er niet, maar als je een beetje op tijd bent kun je zo aan tafel. Lou en ik zijn natuurlijk iets te laat en moeten even in de rij staan. Nog geen 10 minuten later zitten we aan een schone tafel inclusief tafelwater met mint voor onze neus. Naast ons zitten twee stellen met 3 kinderen te smullen van de vers bereide gerechten.

Little Hanoi Vietnamees eten Parijs | UrbanMoms.nl

We gaan voor een salade en de loempia’s als voorgerecht,. De laatste kunnen per stuk besteld worden voor €1,00. Voor het hoofdgerecht gaan we voor Tôm Bún en de Kip sate. Uit de kleine open keuken komen in no time de heerlijke dampende gerechten op onze tafel. Een feestje voor je ogen maar ook voor je mond. Geïnspireerd door de meisjes naast ons neemt Lou nog de lychees toe.

Na 45 minuten staan we buiten met 3 gangen achter de kiezen, volle buikjes en een niet veel lichtere portemonnee. Met recht dus een hotspot! Als je na een heerlijke lunch nog iets cultureels wilt doen, ga dan met de kids naar de beroemde begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise deze ligt om de hoek. Dit is de grootste begraafplaats van Parijs, waar onder andere Edith Piaf en Jim Morrison zijn begraven.

Little Hanoi Vietnamees eten Parijs | UrbanMoms.nl

Little Hanoi (9, rue Mont Louis 75011 Paris Métro Philippe Auguste) is elke dag geopend, (iets wat zelden voorkomt in Parijs) tussen 12.00- 14.30 en van 19.00 tot 22.30. FYI ze accepteren geen credit cards. Geen zin in het restaurant maar lekker op je AirBnB bank met de kids, dan kun je ook kiezen voor dezelfde gerechten in hun take away.

(Visited 429 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *