Pepa's concept store Parijs | UrbanMoms.nl

HOTSPOTS PARIJS: PEPA’S EN ONTDEKKINGSTOCHT IN RUE DU NIL

Even voorstellen; mijn naam is Liz, en ik woon samen met Lou en ons zoontje Flip (2014). We wonen samen in Amsterdam maar reizen graag de wereld over. We zijn altijd op zoek naar nieuwe local hotspots, jonge designers, en trendy gadgets. Steden waar we al vaker zijn geweest ontdekken we opnieuw met de kleine man en een kinderwagen ;-)

First stop concept store Pepa’s

Pepa’s is een concept store voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. Gezien de doelgroep van deze winkel is het ontbreken van een makkelijke kinderwagen entree bijzonder te noemen. Eenmaal binnen is het wel een prachtige winkel. Veel merken die ik op mijn shortlist heb staan zijn hier te vinden. Ook het Nederlandse merk Imps & Elfs ligt hier op de planken.
De filosofie van Pepa’s is simpel. Nieuwe papa’s en mama’s hebben geen idee wat hun allemaal te wachten staat, laat staan wat ze willen als het gaat over de kleding, kinderkamer en het vervoer van hun kleintje. Daar wil Pepa’s graag bij helpen. Ze voeren daarom de grote merken als Babyzen, Aden & Anais, Bugaboo en Stokke, maar natuurlijk ook de Franse merken als Petit Bateau.

Pepa's concept store Parijs | UrbanMoms.nl

Onze blik wordt gevangen door de stoffen ronde wieg in de hoek. Het is dat Flip al uit zijn wieg is gegroeid, maar deze zou wel een mooi plekje kunnen krijgen in ons huis. Wat ook leuk is, dat er geen uitgesproken meisjes of jongens deco spullen staan. De dierencollectie is voor alle kinderen aantrekkelijk.

♦ Pepa’s Shop Paris: 40 rue des Petits-tiles, Paris 2 www.pepas.fr.
♦ Pepa’s is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11.00-19.00 en op zaterdag gaan ze een uurtje eerder open.

Pepa's concept store Parijs | UrbanMoms.nl

Koffie bij Frenchie To Go

Lou is er klaar mee en we gaan nog even een koffie-tje doen om de hoek bij Frenchie to go. Ook niet de meest kinderwagen-vriendelijke optie, maar het past net in de kleine zaak aan de Rue du Nil. Deze koffietent is onderdeel van het Frenchie imperium (Bar a Vins, en To Go), allemaal opgezet door Grégory Marchand (voormalig chefkok bij Jamie Oliver’s ‘Fifteen’.) Hier hoef je in tegenstelling tot de restaurant versie geen maanden te wachten op een plekje.

Frenchie To Go Parijs | UrbanMoms.nl

Flip ligt heerlijk te slapen dus we stallen hem met de Bugaboo voor de counter achter een andere kinderwagen. Zelf gaan we aan de hoge tafels zitten, waar we hem in de gaten kunnen houden. De kaart is uitgebreid en er staan een paar eye catchers op. Zoals de pastrami die je per kilo kunt bestellen en de Lobster roll.
We hebben nog geen honger en gaan voor een koffie en een thee-tje met het chocochips cookie . De consumpties zijn heerlijk, maar prijzig.

♦ Frenchie To Go 9, rue du Nil 75002 Paris Métro 3, 4 : Sentier, Réaumur Sébastopol.
♦ Frenchie to go is dinsdag tot en met vrijdag open van 8.30 tot 16.30. En zaterdag & zondag van 9.30- 17.30. Ze nemen geen reserveringen aan.

Frenchie To Go Parijs | UrbanMoms.nl

Food inspiratie in kleine straatjes

Toch is Rue de Nil zeker het bezoekje waard. Neem je koffie to go en loop even naar de overkant. Daar staan de ambachtelijke slager, viswinkel en groenteman, maar dan hip style hun vak uit te oefenen. Voor nieuwsgierige kinderen (en ouders) is er dus genoeg spannende food inspiratie te ontdekken in dit kleine straatje.

Frenchie To Go Parijs | UrbanMoms.nl

(Visited 274 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *