Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

INSPIRATIE EN GEMAK BIJ ‘SUPERMARKT’ BILDER & DE CLERCQ + EASY DOES IT RECEPT door gastblogger Myra

In de Pijp, op de Ceintuurbaan ter hoogte van de Rialto, zit (één van de) winkels van Bilder & de Clercq. Dit is een soort supermarkt, maar dan anders… Vaak doe ik weekboodschappen en flans ik met de spullen die ik heb wat in elkaar. Vooral door de week, kom ik wegens gebrek aan tijd en inspiratie vaak niet verder dan de geijkte succesnummers ‘pasta met tonijn’ en ‘aardappels met vissticks’. Bij Bilder & de Clercq hebben ze daar iets op gevonden.

Inspiratie & Gemak: De ingrediënten voor het recept staan al voor je klaar

Zij presenteren namelijk standaard 14 verschillende gerechten in de winkel, waarbij de ingrediënten bij elkaar gerangschikt zijn. De receptenkaart staat erbij en laat stap voor stap zien hoe je het gerecht moet maken. Inspiratie en gemak dus, en de gerechten zijn echt lekker en niet al te ingewikkeld! Je hebt de keuze tussen vlees, vis en vegetarisch en zelfs toetjes zijn in het assortiment opgenomen. Elke week worden er drie nieuwe gerechten geïntroduceerd. Op de receptenkaarten is ook aangegeven wat de kosten zijn per persoon.

Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

De rest van de winkel is ook fijn, met lekkere thee, olie & azijn en andere goede producten (zoals hele lekkere citroen-aanmaaksiroop, een topper voor in de zomer!). Ook voor kinderen hebben ze iets bedacht; in de diepvries vind je namelijk zelf gemaakte (baby) maaltijden zonder toevoegingen en E-nummers, geen zout en peper, alleen maar verse ingrediënten. De maaltijden worden vers gemaakt en direct ingevroren, en hebben ook een iets uitgebreider smakenpalet; een goed alternatief voor de Olvarit potjes al zijn ze wel een stukje duurder.

Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

Bij Bilder & de Clercq kan je ook lunchen en ontbijten, dus ga er eens langs en probeer een van de 14 recepten uit (en laat even weten of het heeft gesmaakt)! En voor de liefhebber, hieronder mijn succesnummer ;-)

EASY DOES IT Recept: Pasta met tonijn (klaar in 10 minuten, kids love it!)

– blikje tonijn op basis van olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1/2 courgette en/of rode paprika in kleine stukjes
– blikje tomatenpuree
– geraspte Parmezaan
– pasta (spaghetti of penne)
– optioneel; peterselie en kappertjes

Bereiding:
Zet water op voor de pasta en doe als dit kookt de pasta erin, kook volgens aanwijzing op verpakking.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op in de pan. Zet de pan op het vuur en leg daar de tenen knoflook in (zonder schil). Laat deze een beetje bruin worden en haal de knoflook uit de pan. Bak de courgette en/of paprika en doe na ongeveer 3 minuten twee eetlepels tomatenpuree in de pan. Bak nog even aan en voeg de tonijn toe. Na een á 2 minuten de pasta in de pan en goed door elkaar roeren. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas en –voor de liefhebber- een beetje peterselie en/of kappertjes.

Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

Hotspot: Bilder & De Clercq Amsterdam | UrbanMoms.nl

(Visited 290 times, 1 visits today)
About the author
Myra is moeder van Just ('10) en Quinten ('12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *