TR Schouwburg | UrbanMoms.nl

De leukste theatervoorstellingen in de kerstvakantie

Het is aftellen naar de kerstvakantie en dan hebben de kindjes twee weken vrij. Wij gaan niet op vakantie en dan is het altijd weer even puzzelen qua planning en uitjes. Want tja, wat gaan we deze keer allemaal ondernemen met een peuter van 3 en een pre-puber van 8?

Gelukkig vinden de kindjes het onwijs leuk om naar het theater te gaan. En lucky me want ook ik ben er dol op! Gelukkig zijn er in de kerstvakantie ook voldoende voorstellingen voor het hele gezin in de Rotterdamse theaters.

Misschien wel de bekendste theaters van de stad zijn TR Schouwburg en TR Witte de With, voorheen bekend als de Rotterdamse Schouwburg en het Ro Theater. Aha! hoor ik je nu denken. Samen met Productiehuis Rotterdam zijn zij in 2017 gefuseerd en verder gegaan onder de nieuwe naam Theater Rotterdam.

Voor de hele familie

Ik heb hieronder de leukste familievoorstellingen in de kerstvakantie voor je op een rijtje gezet, inclusief de links naar de data en tickets. Wel zo makkelijk ;) Toevallig spelen al deze voorstellingen op locatie TR Schouwburg.
Zelf ga ik met de oudste op 27 december naar ‘Hamlet de familievoorstelling‘ (heb je de posters door de stad gezien?) en in februari ga ik met de jongste naar ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft‘. Voor welke voorstelling je ook kiest: geniet ervan en maak er een gezellig uitje van met elkaar!

Voorstellingen van 3 t/m 12 jaar op een rijtje

Hamlet de familievøørstelling (8+) Theater Rotterdam: Pieter Kramer
Ma 17 dec t/m zo 6 jan (ook later in 2019 nog te zien!)
Aanvangstijd verschilt per datum.
Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat. Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: we houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn jullie gastheren!

Garnalenverhalen (8+) onderdeel van het Hotel Modern Festival
Wo 19 dec en do 20 dec
Aanvangstijd verschilt per datum.
Driehonderd garnalen spelen de hoofdrol in een komedie over de fascinerende plaag die zichzelf Mensheid noemt. We bekijken de mens als vreemde diersoort met bijzondere eigenschappen. Ze sporten, bedrijven wetenschap, streven, leven, beminnen en raken buiten zinnen. Garnalen Verhalen is een caleidoscopisch portret vol beduidende en onbeduidende momenten uit een mensenleven: geboorte, dood en het verwoede gescharrel ertussenin.
Extra: Na de matinee voorstelling op woensdag is er een workshop om je eigen garnalenverhaal te maken.

Heden Stad (8+) onderdeel van het Hotel Modern Festival
Wo 26 dec en do 27 dec
Aanvangstijd verschilt per datum.
Heden Stad is een ambitieuze poging om een miljoenenstad te portretteren. Met behulp van toneelspelers, souvenirs, broodjes en een spectaculair decor van ijskastdozen wordt een uur lang een stad draaiende gehouden. Via de straten en pleinen wordt dwars door de muren en kamers ingezoomd tot diep in de gedachtenwerelden van de bewoners.
Extra: Op woensdag is er na deze voorstelling een workshop waar je een stad gaat bouwen van afval.

Lejo Kerstshow (3+) Lejo
Wo 2 jan 11:00 en 15:00
Lejo, het legendarische vingerpoppetje, is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen, zijn filmpjes en natuurlijk door zijn televisieoptredens in Sesamstraat. Hij komt dit jaar met een echte Kerstshow naar het theater. Lejo neemt al zijn vrienden mee. Ze versieren een boom, zingen kerstliedjes, luiden de jingle bells en zelfs Rudolf het Rendier komt langs.

Lejo kerstshow TR Schouwburg | UrbanMoms.nl

Elins Huiskabouter (4+) Poppentheater Jacobus Wieman
Zo 6 jan 11:00
Noorse tomten: Huiskabouters. Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel. Een paar keer per jaar vieren de huiskabouters feest en vertellen elkaar verhalen. Op zo’n avond luistert de tomte Kleintje naar opa. Opa vertelt over trollen die op deze feestavond hun gestolen schatten tellen in hun grot. Kleintje wil gaan kijken, want misschien kan hij voor Elin, het liefste mensenkind dat hij kent, een ketting vinden. Is dat wel zo slim? Trollen zijn dan wel dom, ze blijven gevaarlijk…

Jazz Duzz (6+) De Toneelmakerij
Zo 6 jan 15:00
Voor cool cats en hot dogs Sjoebiedoebiedoep sjoewap sjoewap. Dizzy zat op de kleuterschool, maar vandaag is de grote dag: hij gaat naar groep DRIE. Dat is best leuk, maar ook wat ingewikkeld. Waarom zijn er allemaal van die regels? Over hoe je je potlood vast moet houden. En dat je rechtop moet zitten. Jazz duzz is een theatraal jazzconcert voor iedereen vanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1 = 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind.

In januari zijn deze voorstellingen nog een aanrader

  1. Op zoek naar het Huilmeisje (2+)
  2. Noumi, zusje zeven (5+)
  3. De vriendelijke draak (4+)
  4. Gewoon held (8+)

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Theater Rotterdam.

(Visited 199 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *