Kindertheater De Toverknol in Amsterdam | UrbanMoms.nl

UIT TIP: KINDERTHEATER VOORSTELLING IN AMSTERDAM door gastblogger Myra

In hartje centrum Amsterdam aan de Kerkstraat 174 (ter hoogte van de Vijzelstraat), ligt Kindertheater De Toverknol. En voor wie hier nog nooit met zijn kinderen is geweest: GAAN!

De Toverknol is een theater speciaal voor kinderen, waar iedere maand een nieuwe voorstelling wordt gespeeld. De pret begint al als je binnenkomt, omdat de kinderen kunnen kiezen uit een heleboel kostuums. Eenmaal opgedoft, drinken en een koekje erbij, begint de voorstelling. De dames van de Toverknol maken er iedere keer weer wat bijzonders van, met een hele boel kostuums, dansjes en liedjes. De kinderen kunnen meedansen en zitten ademloos te kijken tot het einde. De ouders kunnen ondertussen meegenieten onder het genot van een kopje koffie.

Een voorstelling duurt ongeveer drie kwartier, precies lang genoeg om de aandacht vast te houden. Er zijn twee soorten voorstellingen; een voor kinderen van 1-4 en een van 5-9 jaar. Op woensdag, zaterdag en zondag worden er voorstellingen gegeven en vaak worden er in de vakanties extra voorstellingen gepland. De kosten zijn €9,00 p.p. vanaf 1 jaar en de ouders moeten ook betalen. Het is dus niet goedkoop, maar om de kinderen eens een echte theater beleving te geven, wat mij betreft zeker de moeite waard!

De Toverknol geeft niet alleen voorstellingen, maar je kan hier ook kinderfeestjes houden of cursussen volgen. Zo heb ik met Just toen hij 2,5 was de cursus peuterdans gevolgd op vrijdagochtend (8 lessen). Ook bij deze les begint het met verkleden, waarna de kinderen +/- 45 minuten dansen en springen op muziek; rijden in een treintje, dieren nadoen en verre reizen maken. Aan het einde van de cursus krijgen de kinderen een diploma, waar Just nog steeds apetrots op is.

Voor openingstijden en meer informatie: detoverknol.nl (er is overigens ook een vestiging in Haarlem). Veel plezier!

Kindertheater De Toverknol in Amsterdam | UrbanMoms.nl

Kindertheater De Toverknol in Amsterdam | UrbanMoms.nl

(Visited 516 times, 1 visits today)
About the author
Myra is moeder van Just ('10) en Quinten ('12) en woont in Amsterdam. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Echte jongens die veel lawaai maken, knoeien en rondrennen, dus overal waar Myra naar toe gaat is zeker ‘kidproof’.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *