Simpel en lekker ontbijt voor kids | UrbanMoms.nl

[LET’S GET PERSONAL] EASY PEASY ONTBIJTPAPJE VOOR KIDS

In ‘Let’s Get Personal’ geef ik je een kijkje in mijn down-to-earth urban life. Hoe ik mijn werk combineer met familie/ vrienden & mijn gezin, onderwerpen m.b.t. de opvoeding van Flint en hoe ik ook nog voldoende tijd over hou voor mijzelf. Onderwerpen over het echte leven. Zoals het is. Niets meer, niets minder. So Let’s Get Personal!

Super foods, biologisch eten, voedingssupplementen, zuur desem brood, ‘bewuste keuze’ producten etc. Tegenwoordig word je overspoeld met informatie over gezonde voeding. Zelf ben ik niet zo bewust met voeding bezig, moet ik eerlijk toegeven. Misschien komt dat wel omdat ik vroeger zelf erg op mijn voeding heb moeten letten.
Ik sportte op hoog niveau. RSG. Ritmische Gymnastiek. Op mijn 10e was ik al Nederlands Kampioen. Ik trainde 20 uur in de week -onder een Oekraïnsche trainster- en van elk pondje dat er aan kwam, moest er een kilo af. Overigens ben ik nooit te zwaar geweest en was mijn gewicht wat het moest zijn voor mijn leeftijd, maar eten heeft altijd een centrale rol gespeeld i.v.m. het sporten.

Simpel en snel, we like that

Bij Flint probeer ik uiteraard ook op zijn voeding te letten. 2 ons groente, 2 stuks fruit, voldoende vezels en melkproducten. En zondigen doen we ook zeker! Maar ik zorg er altijd voor dat hij goed ontbijt, zodat hij meer energie heeft gedurende de dag en zich beter kan concentreren. Oke, er is niet altijd veel tijd, want óf Flint is aan het treuzelen óf wij zijn te laat uit bed gekomen… Dus vaak is het een simpel en snel ontbijtje: een boterham met kaas, volkoren creakers met leverworst of een papje. En het recept van dit snelle en lekkere ontbijtpapje deel ik dan ook graag met jullie! Get inspired en eet smakelijk!

Simpel en lekker ontbijt voor kids | UrbanMoms.nl

Easy peasy ontbijtpapje

Benodigdheden:

  • Melk
  • Brinta
  • Een halve banaan
  • Kaneel
  • Rozijnen

Verwarm de melk in een steelpannetje en giet de warme melk in een kom. Voeg naar smaak de Brinta toe. Een dikker papje hapt vaak wat fijner weg voor kids (en geeft minder snel een knoeiboel). Prak een halve banaan en meng het door het papje heen. Voeg daarna klein beetje kaneel toe (en evt. wat rozijntjes). Simpel as that! Eet smakelijk!

Simpel en lekker ontbijt voor kids | UrbanMoms.nl

(Visited 132 times, 1 visits today)
About the author
Esther is founder en hoofdredacteur van UrbanMoms.nl, eigenaar van activatiebureau Blogstreet, is moeder van 2 jongens en woont in Rotterdam. Op de blog deelt ze de leukste dingen om te doen met kids in de stad. Get inspired!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *