Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

LET’S GO TO DISNEYLAND PARIS: PART 1 -tried & tested-

Lucky mom Elise ging samen met haar vriend Gwenn, zonder baby Fiene, een weekend naar Disneyland Paris voor UrbanMoms en testte hoe kidproof dit kindvriendelijke park nu écht is.

Samen met Gwenn vertrokken we vrijdagmorgen met de Thalys vanaf Rotterdam Centraal richting Parijs. Het was voor het eerst sinds de geboorte van ons dochtertje Fiene, dat we samen een weekendje weg gingen. Het was een hele comfortabele treinreis en binnen 2,5 uur stonden we op station Gare Du Nord in Parijs. Vanaf hier reisden we nog een klein uurtje verder met de bus naar ons hotel.Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

We verbleven in Disney’s Sequoia Lodge waar we bij aankomst vriendelijk verwelkomd werden. De kamer was van alle gemakken voorzien en zelfs het babybedje stond al klaar. In eerste instantie zou Fiene mee gaan, maar bij nader inzien hadden we toch besloten om Fiene niet mee te nemen omdat we haar nog iets te klein vonden. Wat we toen nog niet wisten, is dat er voor de mensen met hele kleine kindjes de Baby Switch in het leven is geroepen. Dan kun je als ouder om de beurt gebruik maken van een attractie zonder dat je opnieuw in de rij hoeft te gaan staan. Ook bevindt zich in de Disney Hotels een babysitservice. Ideaal!

Nadat we onze koffers hadden uitgepakt, zijn we meteen vertrokken naar het Disney park. Om de 12 minuten vertrekt er een gratis bus vanaf het hotel richting het park. Overigens kun je het ook in 5 minuten lopen, maar het feit dat je de optie hebt om de bus te pakken, is zeker een pluspunt.
Er zijn twee Disney parken, Disneyland Park en Walt Disney studio’s. Wij besloten om eerst Walt Disney studio’s te bezoeken. Dit park is geopend in 2002 en heeft als thema de filmindustrie.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Bij binnenkomst was het net alsof we over Hollywood boulevard liepen. Als eerst besloten we om in de Tower of Terror te gaan, die gebaseerd is op de serie The Twilight Zone. Onwetend wat er ging gebeuren, gingen we rustig zitten. Er volgde een kort film fragment en opeens was er een vrije val naar beneden en schoten we weer naar boven, heel tof! Deze attractie is zeker één van mijn favorieten.
Ik adviseer overigens wel om een Fastpass te halen. Dit is een kaartje die je kosteloos kunt aanvragen bij een aantal attracties, met daarop een tijd vermeld. Zorg dat je weer terug bent bij de attractie op de tijd die vermeld staat op je kaartje. Met dit kaartje heb je toegang tot de Fast Line, waardoor je wachttijd aanzienlijk korter is. Zeker met kindjes erg handig aangezien de regulaire wachtrijen soms wel kunnen oplopen tot 2 uur.

De attractie Ratatouille mag je ook zeker niet missen, door middel van een 3D film kijk je door de ogen van een rat, die door iedereen achterna gezeten wordt en dus op de vlucht is. Doordat het in 3D is, komt het beeld tot leven en beleef je het zeer intens.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Voor de kleintjes is er ook genoeg te beleven, zoals in Toy Story Playland. Bij alle attracties vind je overigens buggy staanplaatsen die worden aangegeven met een bordje. Hier kun je de kinderwagen achterlaten en na afloop van de attractie weer ophalen. Mocht je geen kinderwagen bij je hebben en is je kleintje moe van het lopen? Geen probleem! Je kunt voor €15 een buggy huren voor de gehele dag, waarmee je toegang hebt tot beide parken.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in één van de restaurants. Naast de twee parken is er ook nog Disney Village, waar zich ook allerlei eetgelegenheden bevinden (o.a. ook een Starbucks). Vrijwel in alle restaurants zijn kinderstoeltjes aanwezig, zodat je kleintje gezellig erbij kan zitten aan tafel.

Disneyland Paris kidproof tips volgens Elise:

  • Baby switch; om de beurt gebruik maken van de attractie
  • Babysitservice in de Disney Hotels
  • Ook zijn babybedjes aanwezig in de hotels
  • Verkort je wachttijd met de Fastpass
  • Huur een kinderwagen voor €15 per dag
  • In vrijwel elk restaurant zijn kinderstoelen aanwezig

Meer informatie over Disneyland Paris vind je hier.

(Visited 1.336 times, 1 visits today)
About the author
Elise is mama van Fiene (2015) & Seff (2018), woont samen in Rotterdam en runt haar eigen agentschap met baby & kids lifestyle merken. Naast haar passie voor geuren, make-up en huidverzorging, heeft ze een grote voorliefde voor fashion. Op UrbanMoms deelt ze outfit inspiratie en haar favoriete must-haves.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *