Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

LET’S GO TO DISNEYLAND PARIS: PART 2 -tried & tested-

Lucky mom Elise ging samen met haar vriend Gwenn, zonder baby Fiene, een weekend naar Disneyland Paris voor UrbanMoms en testte hoe kidproof dit kindvriendelijke park nu écht is.

Dag 2. Na een goede nacht en een prima ontbijt zijn we deze dag weer fris en fruitig van start gegaan. Gwenn is ’s morgens zelfs gaan sporten en gaan zwemmen in ons hotel Disney’s Sequoia Lodge. Op naar het andere park, Disneyland Park, wat geopend is in 1992.
Wanneer je binnen komt, loop je door een Amerikaans uitziende straat waar zich allerlei restaurantjes en winkeltjes bevinden. Hier vind je ook het Baby Care Center. Hier kun je je kindje in alle rust een flesje geven, die overigens ook op te warmen is met de beschikbare magnetron. Tegelijkertijd kun je je kindje verschonen en indien nodig zelfs luiers en andere baby benodigdheden kopen.

Ouders wees wel gewaarschuwd, je komt er niet onderuit om een prinsessenjurk of ander pakje te kopen voor je kleintje. Overal zie je kindjes lopen in de meest prachtige jurkjes en pakjes, en lieve geschminkte gezichtjes. Op verschillende plekken in het park kunnen de kinderen geschminkt worden.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Wanneer je doorloopt, kom je in het midden van het park het oh zo bekende kasteel tegen van Doornroosje. Zelfs ik voelde me stiekem weer een klein meisje, het blijft leuk! Naast de Main Street bestaat Disneyland nog uit vier hoofdgebieden: Fantasy Land, Adventureland, Frontierland en Discoveryland.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

In Fantasyland komen alle klassieke sprookjesfiguren tot leven. Er zijn attracties die ook voor de aller kleinste kindjes geschikt zijn, zoals Peter Pan’s Flight en Dumbo the flying Elephant.
Adventureland, zoals de naam al zegt, is een land vol met avonturen zoals attracties die zijn geïnspireerd op de films Pirates of the Carribbean en Indiana Jones. Ook is hier het speeleiland Adventure Isle waar de kleintjes heerlijk kunnen rennen en vliegen.
In Frontierland kom je in het wilde westen terecht met onder andere de bekende Big Thunder Mountain achtbaan. Als je even wilt ontspannen, kun je met de Thunder Mesa Riverboat een kleine rondvaart doen om deze attractie heen.
Tot slot is er Discoveryland waar je een reis maakt door de tijd, met thema’s zoals Star Wars. Jammer genoeg was de attractie Space Mountain dit weekend dicht i.v.m. onderhouds werkzamheden.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

De gehele dag zijn er verschillende parades te zien in het park. De Disney Magic on Parade moet je gezien hebben tijdens een bezoek aan Disneyland Park. Er is live muziek en de oh zo mooie praalwagens met alle bekende Disney figuren schitteren voorbij. Vervolgens hadden we de primeur om de Frozen Sing a Long bij te wonen in het Chapparal Theatre. De film Frozen is op het ogenblik Disney’s meest populaire animatie film (en zeg nu eerlijk, wie heeft deze film nu níet gezien). Samen met Elza, Anna, Olaf en alle andere bewoners van Arendelle kun je alle bekende liedjes uit volle borst meezingen. Er is heel veel interactie met het publiek waardoor het enorm opzwepend is. Mocht je een baaldag hebben…na de Frozen Sing a Long theatershow kom je weer glunderend naar buiten.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

De dag sloten we al knallend af met de Disney Dreams avondshow. Muziek, vuurwerk, fonteinen, lazers en een hoop special effects maken deze show adembenemend mooi. Wat een technieken! Bekende liedjes en bekende Disney figuren komen nog één keer voorbij tijdens deze prachtige show. Vanaf nu is er een nieuwe Frozen scène toegevoegd aan de show. Een mooiere en betere afsluiter van de dag kan ik niet bedenken! De show is iedere avond te bewonderen bij het kasteel van Doornroosje.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Bijna tijd om weer richting huis te gaan. Maar voordat we ons hotel verlieten, keken we onze foto’s nog even terug die op onze Disney PhotoPass stonden. Met deze pas heb je de mogelijkheid om de foto’s die gemaakt worden in de attracties of die door één van Disney’s fotografen gemaakt worden, op een kaart te laten plaatsen. Online kun je je foto’s downloaden en heb je toegang tot de foto’s die op de kaart geplaatst zijn. Super handig.

Disneyland Paris kidproof tips | UrbanMoms.nl

Met de Thalys vertrokken we weer richting Rotterdam, wat zeker een aanrader is. Geen urenlange files, zowel de kids als de ouders kunnen tot rust komen in de trein en voor je het weet ben je weer thuis. We hebben ons geweldig vermaakt in Disneyland Paris en hebben intens genoten. Disneyland is voor iedereen betoverend leuk, voor groot & klein, voor oud & jong! Ik zou zeker een nachtje verblijven in één van de omliggende hotels, want één dag is net wat te kort om beide parken uitgebreid te bezoeken. Het gehele park is zeer kind vriendelijk en brand schoon. Wij gaan zeker nog eens terug als Fiene een jaartje of drie is. Tot dan!

Disneyland Paris kidproof tips volgens Elise:

  • Ga met de Thalys naar Disneyland Paris, zodat je uitgerust aankomt
  • Bezoek de Frozen Summer Fun activiteiten. T/m 13 september 2015 zijn allerlei activiteiten in Disneyland Paris, rondom de film Frozen
  • Baby Care Centre; verschoon je baby of geef hier in alle rust de fles
  • Kids kunnen zich op verschillende plekken in het park laten schminken
  • Meer Disneyland kidproof tips lees je hier

Meer informatie over Disneyland Paris vind je hier.

(Visited 432 times, 1 visits today)
About the author
Elise is mama van Fiene (2015) & Seff (2018), woont samen in Rotterdam en runt haar eigen agentschap met baby & kids lifestyle merken. Naast haar passie voor geuren, make-up en huidverzorging, heeft ze een grote voorliefde voor fashion. Op UrbanMoms deelt ze outfit inspiratie en haar favoriete must-haves.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *